Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Προς πώληση το κάστρο του κόμη Δράκουλα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 10 Ιανουάριος 2007, 00:00

Το αντίτιμο των 60 εκατ. ευρώ προτίθεται να πληρώσει το Συμβούλιο της επαρχίας Μπράσοφ στη Ρουμανία, προκειμένου να αγοράσει το διάσημο κάστρο Μπραν ή το εύρυτερα γνωστό κάστρο του κόμη Δράκουλα, το οποίο μέχρι σήμερα<...>

ανήκει στον αρχιτέκτονα Ντομινίκ φον Χάσμπουργκ, ανιψιό του τελευταίου βασιλιά της Ρουμανίας.

Ο Ντομινίκ φον Χάσμπουργκ διεκδίκησε και κέρδισε το κάστρο το 2005, έπειτα από απόφαση της ρουμανικής κυβέρνησης να επιστρέψει στους πολίτες περιουσίες, που τους είχαν υπεξαιρεθεί κατά το καθεστώς του Νικολάι Τσαουσέσκου. Σήμερα, αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Ρουμανίας, καθώς το επισκέφτονται καθημερινά χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κάστρο, που χτίστηκε το 1212, τον 15ο αιώνα πέρασε στην κατοχή του πρίγκιπα Βλαντ Τέπες της Βλαχίας που πρόκειται για τον `Βλαντ τον Ανασκολοπιστή`, γνωστό και ως κόμη Δράκουλα. Το κάστρο όμως έγινε διάσημο παγκοσμίως χάρη στον Μπραν Στόκερ, ο οποίος το 1897 έγραψε μια ιστορία τρόμου με ήρωα τον κόμη Δράκουλα. Οι μύθοι λένε ότι ο κόμης Δράκουλας έζησε στο κάστρο ελάχιστα, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι του ανήκε.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top