Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠρος πώληση το κάστρο του κόμη Δράκουλα

Προς πώληση το κάστρο του κόμη Δράκουλα

Το αντίτιμο των 60 εκατ. ευρώ προτίθεται να πληρώσει το Συμβούλιο της επαρχίας Μπράσοφ στη Ρουμανία, προκειμένου να αγοράσει το διάσημο κάστρο Μπραν ή το εύρυτερα γνωστό κάστρο του κόμη […]

Το αντίτιμο των 60 εκατ. ευρώ προτίθεται να πληρώσει το Συμβούλιο της επαρχίας Μπράσοφ στη Ρουμανία, προκειμένου να αγοράσει το διάσημο κάστρο Μπραν ή το εύρυτερα γνωστό κάστρο του κόμη Δράκουλα, το οποίο μέχρι σήμερα<...>ανήκει στον αρχιτέκτονα Ντομινίκ φον Χάσμπουργκ, ανιψιό του τελευταίου βασιλιά της Ρουμανίας.

Ο Ντομινίκ φον Χάσμπουργκ διεκδίκησε και κέρδισε το κάστρο το 2005, έπειτα από απόφαση της ρουμανικής κυβέρνησης να επιστρέψει στους πολίτες περιουσίες, που τους είχαν υπεξαιρεθεί κατά το καθεστώς του Νικολάι Τσαουσέσκου. Σήμερα, αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Ρουμανίας, καθώς το επισκέφτονται καθημερινά χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κάστρο, που χτίστηκε το 1212, τον 15ο αιώνα πέρασε στην κατοχή του πρίγκιπα Βλαντ Τέπες της Βλαχίας που πρόκειται για τον `Βλαντ τον Ανασκολοπιστή`, γνωστό και ως κόμη Δράκουλα. Το κάστρο όμως έγινε διάσημο παγκοσμίως χάρη στον Μπραν Στόκερ, ο οποίος το 1897 έγραψε μια ιστορία τρόμου με ήρωα τον κόμη Δράκουλα. Οι μύθοι λένε ότι ο κόμης Δράκουλας έζησε στο κάστρο ελάχιστα, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι του ανήκε.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024