Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τριμηνιαίο οικονομικό δελτίο της Alpha Bank

Αισιόδοξες οι τουριστικές εκτιμήσεις από την ένταξη Ρουμανίας και Βουλγαρίας στην Ε.Ε.

Βίκυ Καραντζαβέλου - 10 Ιανουάριος 2007, 00:00

Αυξημένες τουριστικές ροές μεταξύ Ελλάδας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας, αναμένονται τα επόμενα χρόνια, έπειτα από την ένταξη των τελευταίων από 1.1.2007 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός, που σύμφωνα με στοιχεία του τριμηνιαίου οικονομικού<...>

δελτίου της Alpha Bank θα ενισχύσει τις οικονομικές σχέσεις των χωρών, καθώς τα σύνορα θα καταργηθούν και η μετακίνηση τουριστών από τη μια χώρα στην άλλη θα είναι ελεύθερη.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η ένταξη της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στην Ε.Ε. διευρύνει τα περιθώρια στενότερης συνεργασίας μεταξύ τουριστικών αρχών των χωρών αυτών και της Ελλάδας για την προώθηση στην παγκόσμια αγορά κοινών τουριστικών πακέτων. Για το σκοπό μάλιστα αυτό, το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, ανέλαβε πρωτοβουλία τον περασμένο Νοέμβριο για την έναρξη τουριστικής συνεργασίας με χώρες της ΝΑ Ευρώπης, έχοντας ως απώτερο στόχο την υλοποίηση κοινών επιχειρηματικών και διασυνοριακών δράσεων.

Τόσο η Βουλγαρία, όσο και η Ρουμανία θεωρούνται, από τουριστικής πλευράς, σημαντικές χώρες για την Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψιν τόσο την τουριστική ροή από και προς τις συγκεκριμένες χώρες, όσο και το επενδυτικό ενδιαφέρον που παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως η Ελλάδα, από 5ος προορισμός το 2002 για τους τουρίστες από την Βουλγαρία είναι πλέον 2ος στις προτιμήσεις τους το 2005 και το 2006. Ειδικότερα, στο 9μηνο του 2006, οι αφίξεις τουριστών από την Βουλγαρία έφτασαν τις 110,5 χιλ. και ήταν περισσότερες από τις συνολικές αφίξεις κατά το 2005 (105,2 χιλ.). Αυξημένη είναι όμως και η τουριστική κίνηση από την Ελλάδα προς την Βουλγαρία που έφτασε τις 615,2 χιλ. το 2005, έναντι 707,5 χιλ. το 2004 και 547,7 χιλ. το 2003. Στο 9μηνο του 2006, επισκέφθηκαν τη Βουλγαρία 381,2 χιλ. Έλληνες τουρίστες.

Όσον αφορά στη Ρουμανία, δυστυχώς δεν υπάρχουν πρόσφατα στοιχεία για τις αφίξεις τουριστών από τη χώρα αυτή στην Ελλάδα. Ωστόσο, το 2003, ο αριθμός τους ανερχόταν στις 60 χιλ. περίπου. Ο αριθμός, από την άλλη, των Ελλήνων τουριστών στη Ρουμανία το 2005 άγγιξε τις 225,6 χιλ., έναντι 142 χιλ. το 2003.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top