Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Έναρξη διαπραγματεύσεων για αεροπορική συμφωνία με τον Καναδά πρότεινε η Ε.Ε.

Δώρα Σγάρτσου - 10 January 2007, 00:00

Την έναρξη διαπραγματεύσεων με τον Καναδά για μια συμφωνία συνεργασίας στον αεροπορικό τομέα πρότεινε χτες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο την εγκαθίδρυση καθεστώντος `Ανοιχτού Ουρανού` μεταξύ Ε.Ε. και Καναδά, την άρση των περιορισμών της αγοράς, αλλά και την σύγκλιση των δύο πλευρών...

Την έναρξη διαπραγματεύσεων με τον Καναδά για μια συμφωνία συνεργασίας στον αεροπορικό τομέα πρότεινε χτες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο την εγκαθίδρυση καθεστώντος `Ανοιχτού Ουρανού` μεταξύ Ε.Ε. και Καναδά, την άρση<...>

των περιορισμών της αγοράς, αλλά και την σύγκλιση των δύο πλευρών.

Όπως ανέφερε σχετικά ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής και αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, κ. Jacques Barrot: ”Ο Καναδάς αποτελεί σημαντικό συνεργάτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συνεργασία αυτή θα διευκολύνει σημαντικά τις μετακινήσεις ανθρώπων και αγαθών μεταξύ της Ε.Ε. και του Καναδά, ενώ παράλληλα θα διασφαλίσει τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας”.

Η αεροπορική κίνηση μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Καναδά στο διάστημα 2000-2005 έχει διπλασιαστεί, ενώ σύμφωνα με μελέτη της Επιτροπής, ο αριθμός επιβατών μεταξύ Ε.Ε. και Καναδά από 4 εκατομμύρια που είναι σήμερα, το 2011 θα αγγίξει τα 14 εκατομμύρια. Παράλληλα, μια συμφωνία `Ανοιχτού Ουρανού` θα οφελήσει σημαντικά και τους καταναλωτές, καθώς θα υπάρξουν χαμηλότεροι ναύλοι, ενώ θα δημιουργηθούν ήδη από τον πρώτο χρόνο 3.700 νέες θέσεις εργασίας. Η συμφωνία θα αποτελέσει τη βάση συνδέσεων μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών κρατών μελών με τον Καναδά. Σήμερα, ο Καναδάς έχει διμερείς συμφωνίες συνεργασίας με 17 κράτη μέλη.

Ως προτεραιότητα, η συμφωνία θέτει την νομική διασφάλιση των αεροπορικών υπηρεσιών μεταξύ Ε.Ε. και Καναδά, καθώς οι υφιστάμενες διμερείς συμφωνίες, που έχει συνάψει ο Καναδάς με κράτη - μέλη, δεν είναι συμβατές με την Κοινοτική Νομοθεσία. Για αυτό το λόγο, η Επιτροπή έχει καταθέσει στον Καναδά ειδική συμφωνία για την άρση του συγκεκριμένου προβλήματος.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top