Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Διαχείριση κρίσεων

Όταν προκύπτει κρίση

Δώρα Σγάρτσου - 12 January 2007, 00:00

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου ξεκινάει το σεμινάριο που διοργανώνει η Travel Media Applications, εκδότρια εταιρία των ηλεκτρονικών εφημερίδων Travel Daily News Greece & Cyprus και Travel Daily News International, με<...>

θέμα τη «Διαχείριση κρίσεων στη βιομηχανία του τουρισμού» στο ξενοδοχείο Stratos Vassilikos (Μιχαλακοπούλου 114), το οποίο και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2007.

Απρόβλεπτα ατυχήματα σε ξενοδοχεία, ακραία φυσικά φαινόμενα, τρομοκρατικές επιθέσεις, σεισμοί και άλλοι απρόβλεπτοι παράγοντες επιβάλλουν την εγρήγορση του επαγγελματία της τουριστικής βιομηχανίας σε περίπτωση κρίσης. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα λάβει χώρα εκτενής ενημέρωση των επαγγελματιών του τουρισμού γύρω από τη διαχείριση παρόμοιων καταστάσεων τόσο όσον αφορά στη φύση και στη χρονική διάρκεια της κρίσης όσο και στη δυναμική στρατηγική που πρέπει να αναπτύσσει ο επαγγελματίας προκειμένου να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις. Μάλιστα, θα αναλυθούν συγκεκριμένα παραδείγματα επιχειρήσεων που βρέθηκαν σε παρόμοια θέση ώστε να αναλυθούν επί τόπου οι ενέργειες που έκαναν, η στρατηγική που εφαρμόστηκε και ο αντίκτυπος που είχε το γεγονός σε παρόντες και μελλοντικούς πελάτες.

Στόχος του σεμιναρίου είναι επίσης η επέκταση της ετοιμότητας της επιχείρησης για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων καταστάσεων καθώς και ο εμπλουτισμός των μέτρων πρόληψης για τον έγκαιρο μετριασμό των κρίσεων. Για το λόγο αυτό οι συμμετέχοντες θα κληθούν να διαχειριστούν σε ομάδες , υποθετικές καταστάσεις κρίσης και να ενεργήσουν ανάλογα με το συμβάν που τους περιγράφεται. Έτσι, εμπλουτίζεται η εμπειρία τους αλλά και γίνεται ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα σε ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες και καλούνται να αναλάβουν παρόμοιους ρόλους.

Εισηγητής του σεμιναρίου, το οποίο απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες και τα στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας, είναι ο κ. Αλέξης Παρασκευάς, καθηγητής στο Oxford Brooks University, ειδικός στην αντιμετώπιση κρίσεων στον τομέα του τουρισμού.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετέχει στο σεμινάριο συμπληρώνοντας τη Δήλωση συμμετοχής, επωφελούμενος της έκπτωσης για τα μέλη του Σ.Ε.Τ.Ε. ενώ για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορεί να απευθυνθεί στην κα Μαρία Τσερώνη, στο τηλ.: 210-9374050 και στο 
e-mail: maria@tma.gr

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top