Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ευοίωνο το τουριστικό μέλλον της Βρετανίας

Δώρα Σγάρτσου - 16 Ιανουάριος 2007, 00:00

Τις τουριστικές προοπτικές της νέας χρονιάς για την χώρα της Βρετανίας συζήτησαν ειδικοί της βιομηχανίας και επαγγελματίες του τουρισμού στο ετήσιο συνέδριο του Tourism Society, στο οποίο συμμετείχε και ο βρετανός<...>

υπουργός Τουρισμού, κ. Shaun Woodward. Όπως μάλιστα ανέφερε ο ίδιος στην ομιλία του, “ο τουρισμός ενισχύει την βρετανική οικονομία κατά 5%, ενώ οι τελευταίοι αριθμοί τουριστικών αφίξεων εμφανίζουν αύξηση, της τάξης του 15%”.

Ο κ. David Edwards, Διευθυντής Τάσεων και Προβλέψεων του VisitBritain εκτίμησε ότι το μερίδιο της Βρετανίας στην παγκόσμια αγορά θα συνεχίσει να μεγαλώνει το 2007, αλλά επεσήμανε πως χώρες, όπως η Γερμανία, η Νότια Αφρική και η Ινδία προσέλκυσαν το 2006 μεγαλύτερο αριθμό τουριστών από την Βρετανία.

Ο κ. Robert Barnard από την PKF σχολίασε ότι η ξενοδοχειακή αγορά του Λονδίνου διανύει μια από τις καλύτερες εποχές της. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του δημάρχου μέχρι το 2026 θα έχουν δημιουργηθεί 50.000 νέα δωμάτια, γεγονός που θα ενισχύσει την τουριστική ανάπτυξη το 2007, αλλά ίσως με χαμηλότερο ρυθμό, συγκριτικά με την αύξηση του 2006. Ανάλογες είναι οι εκτιμήσεις ειδικών και για την ανάπτυξη της ξενοδοχειακής αγοράς στις επαρχιακές πόλεις της Βρετανίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top