Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤαξιδιωτική Οδηγία για την Ελλάδα από τη Βρετανία
Με αφορμή τις πρόσφατες ταραχές

Ταξιδιωτική Οδηγία για την Ελλάδα από τη Βρετανία

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ην. Βασιλείου εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία προς γνώση των τουριστών / ταξιδιωτών στην Ελλάδα. Η οδηγία έχει ως εξής: “Στις 6, 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου του […]

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ην. Βασιλείου εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία προς γνώση των τουριστών / ταξιδιωτών στην<...> Ελλάδα. Η οδηγία έχει ως εξής:

“Στις 6, 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου του 2008 σημειώθηκαν ταραχές και βία στο κέντρο της Αθήνας. Αναταραχές σημειώθηκαν επίσης σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Τρίκαλα, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Σάμο και Κρήτη, ενώ αναμένεται αυτές να συνεχιστούν.

Συνιστάται στους ταξιδιώτες να επιδείξουν εξαιρετική προσοχή στα αστικά των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης και άλλων
μεγάλων πόλεων. Οι επισκέπτες θα πρέπει να αποφεύγουν περιοχές όπου λαμβάνουν χώρα διαδηλώσεις ή υπάρχουν άλλα
συμπτώματα ταραχών και να παραμείνουν σε εγρήγορση, έως την εκτόνωση της κατάστασης. Απεργίες και διαδηλώσεις
αναμένονται να προκαλέσουν αναστάτωση στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου. Μπορεί επίσης να υπάρχει αναστάτωση στις δημόσιες υπηρεσίες”. Η Οδηγία έκανε επίσης αναφορά στην 24ωρη απεργία της 9ης Δεκεμβρίου και την αναταρχή στις πτήσεις στο Αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”.

Περίπου 3 εκατ. Βρετανοί επισκέπτονται την Ελλάδα (και τα νησιά) κάθε χρόνο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής
Αεροπορίας
. Οι περισσότερες επισκέψεις είναι χωρίς προβλήματα, αλλά η Οδηγία συνιστά στους Βρετανούς ταξιδιώτες να προσέχουν για την προσωπική τους ασφάλειας, όπως θα έκαναν στο Ην. Βασίλειο. Την περίοδο 1/4 2006 – 31/3 2007. 1.910 Βρετανοί υπήκοοι ζήτησαν προξενική βοήθεια στην Ελλάδα. Τα κυριότερα περιστατικά το 2006-07 αφορούσαν στην αντικατάσταση απωλεσθέντων ή κλεμμένων διαβατηρίων (276 περιπτώσεις), σε θανάτους (131 περιπτώσεις), νοσηλείες (602 περιπτώσεις) Και τις συλλήψεις για διάφορα αδίκηματα (230 περιπτώσεις).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤαξιδιωτικές ΟδηγίεςΤαξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα από τη Βρετανία
Υπουργείο Εξωτερικών Βρετανίας

Ταξιδιωτική Οδηγία για την Ελλάδα από τη Βρετανία

Ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα επανέκδοσε χτες το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας, με αφορμή το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στην αμερικάνικη Πρεσβεία της Αθήνας, που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή12 Ιανουαρίου 2007. […]

Ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα επανέκδοσε χτες το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας, με αφορμή το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στην αμερικάνικη Πρεσβεία της Αθήνας, που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή<...>12 Ιανουαρίου 2007. Το περιστατικό, όπως αναφέρεται στην οδηγία, προκάλεσε μικρές ζημιές στα μπροστινά τζάμια και την οροφή του κτιρίου της Πρεσβείας, ενώ δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες.

Οι Βρετανοί πολίτες κατά την παραμονή τους στη χώρα μας καλούνται να είναι το ίδιο προσεκτικοί όσο και στην χώρα τους, καθώς η Ελλάδα, όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη, απειλείται από τρομοκρατία. Οι επιθέσεις μπορεί να είναι ακόμη και κατά των πολιτών, τονίζει η οδηγία, επισημαίνοντας πως ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει σημειωθεί επίθεση κατά βρετανών τουριστών, ενώ βρετανικά πρόσωπα κύρους θα πρέπει να επανεξετάσουν τα μέτρα ασφαλείας τους και να είναι σε εγρήγορση κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα.

Αναφερόμενο στις ομάδες των αναρχικών στην Ελλάδα, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας, σημειώνει ότι παραμένουν ενεργές. Και προσθέτει: Οι επιθέσεις τους, στις οποίες χρησιμοποιούνται κυρίως εκρηκτικές συσκευές, είναι κυρίως κατά του ελληνικού κράτους, των ελληνικών ινστιτούτων και κατά των εμπορικών και διπλωματικών αντιπροσωπεύσεων. Οι επιθέσεις αυτές είναι όλο και καλύτερα σχεδιασμένες, ενώ στόχος τους είναι η απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Σημειώνεται ότι την Ελλάδα επισκέπτονται ετησίως περίπου 3 εκατομμύρια Βρετανοί πολίτες, οι οποίοι ζητούν τη βοήθεια των προξενικών τους αρχών στην Ελλάδα κυρίως σε περιπτώσεις απώλειας ή κλοπής των διαβατηρίων τους.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024