Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αύξηση στην κίνηση των επιβατών των αεροδρομίων παγκοσμίως

Βίκυ Καραντζαβέλου - 13 Οκτώβριος 2000, 00:00

Σύμφωνα με την Ένωση Διεθνών Αεροδρομίων, Airports Council International (ACI<.>), τα αποτελέσματα του Ιουνίου 2000 από 620 αεροδρόμια από όλο το κόσμο, δείχνουν<...>

την κίνηση των επιβατών να έχει αυξηθεί κατά 7%, ενώ οι πτήσεις έχουν παραμείνει οι ίδιες σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 1999. Το πρώτο εξάμηνο, η επιβατική κίνηση ανέβηκε κατά 6% και οι πτήσεις κατά 2%.

Τον Ιούνιο του 2000, η  επιβατική κίνηση ήταν υψηλότερη στην Αφρική (+9%), ακολουθεί η Aσία, ο Ειρηνικός, και η Ευρώπη (+8%), και τέλος η Μέση Ανατολή (+7%). Η κίνηση ήταν επίσης υψηλή στη Βόρεια Αμερική (+6%) και στη Λατινική Αμερική-Καραϊβική (+3%). Στην Ατλάντα το αεροδρόμιο Hartsfield, στο Σικάγο το αεροδρόμιο Ο’Ηare και το αεροδρόμιο του Los Angeles είναι τα πιο πολυάσχολα αεροδρόμια του κόσμου. Ανάμεσα στα 30 κορυφαία αεροδρόμια, εφτά έχουν διψήφιο αριθμό αύξησης. Στην Μαδρίτη το αεροδρόμιο Barajas έχει αύξηση 25%, στο Χονγκ Κονγκ έχει αύξηση +17%, στο Λας Βέγκας και την Seoul +17%, στην Ρώμη +13%, στην Μινεάπολη το St Paul +12% και το Houston +11%.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top