Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΕλληνικό Φεστιβάλ: Νέα πνοή με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Ελληνικό Φεστιβάλ: Νέα πνοή με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Νέα πνοή καλείται να δώσει στο Ελληνικό Φεστιβάλ Αθηνών ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Περικλής Κούκος, ο οποίος με κοινή απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης και Πολιτισμού, τοποθετήθηκε πηδάλιο του εν λόγω Πολιτιστικού […]

Νέα πνοή καλείται να δώσει στο Ελληνικό Φεστιβάλ Αθηνών ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Περικλής Κούκος, ο οποίος<...> με κοινή απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης και Πολιτισμού, τοποθετήθηκε πηδάλιο του εν λόγω Πολιτιστικού και Τουριστικού φορέα.
Στο νέο σχήμα του Οργανισμού, μετέχουν διακεκριμένα μέλη, τα οποία είναι τα εξής: Βασίλης Ζαφειρόπουλος, τέως πρέσβης
Μαριλένα Γεωργιάδου, πρώην πρόεδρος του Ομίλου Χορηγιών Πολιτισμού
Γιώργος Βουλγαράκης, νομικός και πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Λ.Σ.
Λόλα Νταϊφά, σύμβουλος επικοινωνίας
Ειρήνη Φραγκιαδάκη, διευθύντρια του ΥΠΠΟ
Το νέο σχήμα ανακοινώθηκε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο πολιτιστικό κέντρο Athenaeum στην Αθήνα, από τον υπουργό Πολιτισμού, κ. Θ. Πάγκαλο και τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Ν. Χριστοδουλάκη.

Στόχος του νέου Δ.Σ., όπως αναφέρθηκε είναι η έγκαιρη διοργάνωση και γνωστοποίηση του Φεστιβάλ του 2001, η ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών με άλλα φεστιβάλ του εξωτερικού, η αξιοποίηση των εγχώριων πολιτιστικών φορέων και η συμβολή τους στην πολιτιστική δραστηριότητα της περιφέρειας, η ανάδειξη και ο σεβασμός της ειδικής φυσιογνωμίας κάθε πολιτισμικού χώρου και, τέλος, η σταδιακή επιμήκυνση της χρονικής διάρκειας του φεστιβάλ στο πλαίσιο προβολής και ανάδειξης των Αθηνών, ως πόλο καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων σε συνδυασμό με την προοπτική της Ολυμπιάδας.

Όπως τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης, το Ελληνικό Φεστιβάλ πρέπει να πάρει νέες κατευθύνσεις για να ανταποκριθεί στις πολιτιστικές απαιτήσεις και δραστηριότητες της χώρας μας στα επόμενα χρόνια, εν όψει, μάλιστα της Ολυμπιάδας, αλλά και να αναδειχθεί ουσιαστικά η χώρα μας. Φέτος, βέβαια, το φεστιβάλ ανταπεξήλθε στις απαιτήσεις των καιρών, αλλά την νέα περίοδο, θα πάει καλύτερα. Πάντως, ο κ. Πάγκαλος δεν προεξόφλησε την τύχη της μέχρι πρότινος καλλιτεχνικής διευθύντριας κας Βαρβάρας Μπελεζίνη.

Συμπλήρωσε όμως, ότι κύριο περιεχόμενο της νέας μας ταυτότητας θα πρέπει πέρα από την φύση και τον τουρισμό, να είναι ο πολιτισμός της χώρας μας, ένα σημείο που θα πρέπει να τονιστεί στην Αθήνα.

‘Η Αθήνα έχει, δυστυχώς, τους μισούς επισκέπτες από την Κοπεγχάγη, έναν προορισμό που δεν έχει μεγάλο ενδιαφέρον όπως η Αθήνα. Πολλοί τουρίστες δεν ξέρουν καν ότι υπάρχει Ελληνικό Φεστιβάλ. Πρέπει να αναγκάσουμε μέσω του ενδιαφέροντος, να διοργανώνονται ταξίδια, για να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες παραστάσεις του Φεστιβάλ’, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτισμού, ο οποίος με το δικό του προσωπικό ύφος, αποτυπώνει στην πραγματικότητα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024