Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ακτοπλοΐα: Παραλύει πριν προλάβει να αναβαθμιστεί

Θάνος Ξυδόπουλος - 13 Οκτώβριος 2000, 00:00

Παραλύει η ακτοπλοΐα στις 27 Οκτωβρίου μετά από την απόφαση 18 εταιριών να ‘δέσουν’ τα πλοία τους διαμαρτυρόμενες για<...>

τον τρόπο που η κυβέρνηση και τα Μ.Μ.Ε. χειρίστηκαν το θέμα του ατυχήματος του Express Samina αντιμετωπίζοντας όλες τις εταιρίες με τον ίδιο τρόπο.

Από την συσπείρωση αυτή απουσιάζει η εταιρία Strintzis που διαφώνησε με τον τρόπο αντίδρασης των υπολοίπων ακτοπλοϊκών εταιριών.

Η κίνηση αυτή χαρακτηρίστηκε «προκλητική» από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Χρήστο Παπουτσή τονίζοντας ότι «κανένας εκβιασμός δεν γίνεται αποδεκτός». Σύμφωνα με τον κ. Παπουτσή επομένη εβδομάδα θα εξετασθούν όλες οι αιτήσεις αδειών σκοπιμότητας που εκκρεμούν, και υπογραμμίζει ότι καμιά γραμμή δεν πρέπει να θεωρείται αποκλειστικής εκμετάλλευσης ή προνόμιο κάποιου.

Στην ανακοίνωση τους προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας οι πλοιοκτήτες αναφέρουν ότι η ελληνική ακτοπλοΐα υφίσταται διασυρμό, καθώς «αποθαρρύνονται οι νέες επενδύσεις και παρεμποδίζεται ο εκσυγχρονισμός και η ανανέωση του επιβατηγού ακτοπλοϊκού στόλου». Η ανακοίνωση θίγει και το θέμα της ηλικίας των πλοίων το οποίο πρέπει να καταργηθεί διότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που εφαρμόζει ακόμα αυτό το μέτρο. Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτουν στην ανακοίνωσή τους οι πλοιοκτήτες σε γραμμές της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης εκτελούνται δρομολόγια από 103 πλοία ηλικίας άνω των 27 ετών, εκ των οποίων τα 22 είναι άνω και των 35 ετών. Επισημαίνεται μάλιστα στην ανακοίνωση ότι στη γραμμή Νάπολι-Κάπρι εκτελεί δρομολόγια πλοίο ηλικίας 64 ετών!

Οι εταιρίες που υπογράφουν την ανακοίνωση είναι οι: ΑΝΕ Ζακύνθου, ΑΝΕΚ, ΑΝΕ Νότου, G.A. Ferries, Goutos Lines, ΔANE, Zυγός Σταρ N.E., Θαλάσσιες Tαxυμεταφορές, Kάρυστος N.E., Kυριακούλης Nαυτιλιακή A.E., ΛANE, Aφοί Mηνιωτή, Mινωικές Γραμμές, Minoan Flying Dolphin, NEΛ, ΣAOΣ Aνώνυμη Nαυτιλιακή Eταιρία Σαμοθρακιτών, Σκύρος N.E. και Tυρογαλάς.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top