Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΣε λειτουργία και πάλι η σιδηροδρομική γραμμή Αμύνταιο – Κοζάνη
Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών

Σε λειτουργία και πάλι η σιδηροδρομική γραμμή Αμύνταιο – Κοζάνη

Την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκη – Αμύνταιο – Κοζάνη μετά από τέσσερα χρόνια διακοπής, λόγω κακής κατάστασης της γραμμής, ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Μεταφορώνκαι Επικοινωνιών, κ. […]

Την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκη – Αμύνταιο – Κοζάνη μετά από τέσσερα χρόνια διακοπής, λόγω κακής κατάστασης της γραμμής, ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Μεταφορών<...>και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης. Το δρομολόγιο θα γίνεται πλέον τρείς φορές ημερησίως (σε πρώτη φάση) και διαρκεί τρεις ώρες έναντι περίπου τεσσάρων που διαρκούσε στο παρελθόν. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο σιδηροδρομικό σταθμό Κοζάνης ο κ Λιάπης τόνισε τη σημασία του έργου για την περιφερειακή ανάπτυξη, τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και της πρόσβασης των επισκεπτών στην περιοχή.

Επίσης, ο υπουργός ανέφερε ότι “βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά από μελέτες για ένα ακόμη καθοριστικό έργο: Για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Κοζάνης με την Καλαμπάκα, προκειμένου η Κοζάνη να μην είναι ο τερματικός σταθμός αλλά ένας σημαντικός συγκοινωνιακός κόμβος στη Βόρειο Ελλάδα, και να εξασφαλισθεί η καλύτερη σύνδεση με το κεντρικό σιδηροδρομικό άξονα”.

Οι πρώτες μελέτες γι` αυτό το έργο ανετέθησαν μέσα στο 2006 και αναμένεται να εκτελεστεί στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την κατασκευή της σιδηροδρομικής Εγνατίας. Σημειώνεται πως πρόκειται για μελέτες, ύψους 7,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2007 αναμένεται να έχει ανατεθεί το σύνολο των μελετών της δεύτερη φάσης, συνολικού ύψους 14 εκατομμυρίων. “Όλες οι μελετητικές διαδικασίες προχωρούν σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2008 δήλωσε ο κ. Λιάπης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024