Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚύμα κακοκαιρίας σάρωσε την Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη
Φονική καταιγίδα "Κύριλλος"

Κύμα κακοκαιρίας σάρωσε την Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας έπληξε τα τελευταία 24ωρα περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης, προκαλώντας το θάνατο δεκάδων ανθρώπων, αλλά και σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις πολιτών και τουριστών, καθώς τα περισσότερααεροσκάφη […]

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας έπληξε τα τελευταία 24ωρα περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης, προκαλώντας το θάνατο δεκάδων ανθρώπων, αλλά και σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις πολιτών και τουριστών, καθώς τα περισσότερα<...>αεροσκάφη αδυνατούσαν να πραγματοποιήσουν πτήσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων, η ταχύτητα των οποίων άγγιξε και τα 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των θανάτων από την κακοκαιρία στην Ευρώπη ξεπέρασε τους 45. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Βρετανία, 12 στη Γερμανία, έξι στην Ολλανδία, έξι στην Πολωνία, τέσσερις στην Τσεχία, τρεις στη Γαλλία και δύο στο Βέλγιο.

Η ταχύτητα των ανέμων στη Βρετανία άγγιξε τα 160 χλμ. την ώρα, ενώ άνεμοι ταχύτητας ακόμη και 200 χλμ. την ώρα έπληξαν την Γερμανία. Η καταιγίδα “Κύριλλος” προκάλεσε μέσα σε λίγες ώρες τεράστιες καταστροφές σε κτίρια και αυτοκίνητα, βυθίζοντας παράλληλα στο σκοτάδι αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις. Ενδεικτικό της πρωτοφανούς κατάστασης για την Ευρώπη είναι το γεγονός πως στη Γερμανία εξαιτίας της κακοκαιρίας διεκόπη για πρώτη φορά και η λειτουργία του σιδηροδρόμου, αφού όπως ανακοίνωσε η εταιρία Deutsche Bahn αρκετές γραμμές παρέμειναν κλειστές από πτώση δένδρων.

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων πολλές πτήσεις ματαιώθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ από την Κυριακή τα περισσότερα δρομολόγια αεροπορικών εταιριών προς ευρωπαϊκές πρωτεύουσες εκτελέσθηκαν κανονικά, αφού τα καιρικά φαινόμενα παρουσίασαν ύφεση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024