Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Φονική καταιγίδα "Κύριλλος"

Κύμα κακοκαιρίας σάρωσε την Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη

Βίκυ Καραντζαβέλου - 22 Ιανουάριος 2007, 00:00

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας έπληξε τα τελευταία 24ωρα περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης, προκαλώντας το θάνατο δεκάδων ανθρώπων, αλλά και σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις πολιτών και τουριστών, καθώς τα περισσότερα<...>

αεροσκάφη αδυνατούσαν να πραγματοποιήσουν πτήσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων, η ταχύτητα των οποίων άγγιξε και τα 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των θανάτων από την κακοκαιρία στην Ευρώπη ξεπέρασε τους 45. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Βρετανία, 12 στη Γερμανία, έξι στην Ολλανδία, έξι στην Πολωνία, τέσσερις στην Τσεχία, τρεις στη Γαλλία και δύο στο Βέλγιο.

Η ταχύτητα των ανέμων στη Βρετανία άγγιξε τα 160 χλμ. την ώρα, ενώ άνεμοι ταχύτητας ακόμη και 200 χλμ. την ώρα έπληξαν την Γερμανία. Η καταιγίδα “Κύριλλος” προκάλεσε μέσα σε λίγες ώρες τεράστιες καταστροφές σε κτίρια και αυτοκίνητα, βυθίζοντας παράλληλα στο σκοτάδι αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις. Ενδεικτικό της πρωτοφανούς κατάστασης για την Ευρώπη είναι το γεγονός πως στη Γερμανία εξαιτίας της κακοκαιρίας διεκόπη για πρώτη φορά και η λειτουργία του σιδηροδρόμου, αφού όπως ανακοίνωσε η εταιρία Deutsche Bahn αρκετές γραμμές παρέμειναν κλειστές από πτώση δένδρων.

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων πολλές πτήσεις ματαιώθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ από την Κυριακή τα περισσότερα δρομολόγια αεροπορικών εταιριών προς ευρωπαϊκές πρωτεύουσες εκτελέσθηκαν κανονικά, αφού τα καιρικά φαινόμενα παρουσίασαν ύφεση.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top