Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕπιπτώσεις στον ανταγωνισμό από τη συμφωνία των Austrian Airlines, Lufthansa, και SAS

Επιπτώσεις στον ανταγωνισμό από τη συμφωνία των Austrian Airlines, Lufthansa, και SAS

Οι συμφωνίες που πρόσφατα έχουν γίνει μεταξύ των αεροπορικών εταιριών Austrian Airlines, Lufthansa, και SAS για συνεργασία έχουν δημιουργήσει σοβαρές ανησυχίες στην Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. “Προβλέπεται ότι οι συμφωνίες […]

Οι συμφωνίες που πρόσφατα έχουν γίνει μεταξύ των αεροπορικών εταιριών Austrian Airlines, Lufthansa, και SAS για συνεργασία έχουν<...> δημιουργήσει σοβαρές ανησυχίες στην Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Προβλέπεται ότι οι συμφωνίες αυτές θα μειώσουν τον ανταγωνισμό σε ένα μεγάλο αριθμό πτήσεων μεταξύ της Αυστρίας και της Γερμανίας και θα εγείρουν παρόμοιες ανησυχίες στην αεροπορική αγορά της Αυστρίας και της Σκανδιναβίας" αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Austrian Airlines και η Lufthansa, καθώς και η Austrian Airlines και η SAS κοινοποίησαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Δεκέμβριο δύο συμφωνίες συνεργασίας ζητώντας την εξαίρεση τους από τους κανόνες ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι συμφωνίες αυτές θα καλύπτουν την μεταφορά επιβατών, την συντήρηση των αεροσκαφών, υπηρεσίες αεροδρομίου και ground handling και θα περιλαμβάνουν ακόμα το συντονισμό πτήσεων και ναύλων σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και την ενοποίηση της διμερούς κίνησης, όπως επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να παράσχει την εξαίρεση από τους κανόνες ανταγωνισμού στις παραπάνω εταιρίες κυρίως επειδή η Austrian Airlines, και η Lufthansa ελέγχουν περίπου το 33% των απευθείας πτήσεων μεταξύ της Αυστρίας και της Γερμανίας. Ακόμα, η εξαίρεση δεν δόθηκε επειδή υπάρχουν υψηλά εμπόδια εισόδου για δυνητικούς ανταγωνιστές, περιλαμβανομένης και της έλλειψης καθορισμένων θέσεων για τα αεροπλάνα (slots) στα κύρια αεροδρόμια.

Η Επιτροπή δήλωσε πως γνωστοποίησε στις εταιρίες τις ανησυχίες της ότι οι ταξιδιώτες δεν θα έχουν πλέον το δικαίωμα της επιλογής μεταξύ των αεροπορικών εταιριών και το υφιστάμενο αποτελεσματικό μονοπώλιο θα οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές. Τώρα είναι η σειρά των αεροπορικών εταιριών να κάνουν κάποιες αντιπροτάσεις που θα κάμψουν αυτές τις αντιδράσεις. Αν αποτύχουν, τότε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να απαγορεύσει την ανάπτυξη συμφωνιών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024