Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΚίνδυνος για τους δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης οι μεταδιδόμενες ασθένειες από τα τσιμπούρια

Κίνδυνος για τους δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης οι μεταδιδόμενες ασθένειες από τα τσιμπούρια

Τον κώδωνα κινδύνου για τη μετάδοση σοβαρών ασθενειών από τα τσιμπούρια σε διάσημους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης, με μεγαλύτερη απειλή για τις οικογένειες με μικρά παιδιά, κρούουν οι ειδικοί, καθώς […]

Τον κώδωνα κινδύνου για τη μετάδοση σοβαρών ασθενειών από τα τσιμπούρια σε διάσημους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης, με μεγαλύτερη απειλή για τις οικογένειες με μικρά παιδιά, κρούουν οι ειδικοί, καθώς η ασθένεια Tick Borne Encephalitis – TBE<...>μπορεί να προκαλέσει μηνηγγίτιδα και σοβαρές περιπτώσεις παράλυσης, ακόμη και θανάτου. Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα το γεγονός ότι συμπτώματα της νόσου έχουν εμφανιστεί σε άτομα 27 χωρών της Ευρώπης, ενώ το 2006 μόλις σε 11 χώρες.

Για το λόγο αυτό, ειδικοί προειδοποιούν τους Βρετάνους ταξιδιώτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στους συγκεκριμένους προρισμούς και να αναζητούν περαιτέρω πληροφορίες για την υγεία τους.

Τσιμπούρια που μεταδίδουν την ασθένεια έχουν εντοπιστεί σε αρκετούς αναπτυσσόμενους προορισμούς διακοπών, όπως τη Τσεχία, τη Κροατία και τη Σλοβενία, αλλά και σε καθιερωμένους τουριστικούς προορισμούς, όπως την Ιταλία, την Ελλάδα και τη Γαλλία. Κυρίως εντοπίζονται σε αγροτικές και δασώδη περιοχές στο διάστημα μεταξύ άνοιξης και καλοκαιριού.

Ερευνητές επισημαίνουν επίσης ότι η νόσος TBE είναι πιο κοινή για τα αγόρια παρά για τα κορίτσια και οι ηλικίες που είναι πιο επιρρεπείς στη νόσο είναι 0-3 ετών. Ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βιέννης, κ. Michael Kunze, που ειδικεύεται στην πρόληψη της νόσου TBE, συμβουλεύει τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα ταξίδια τους στην Ευρώπη, καθώς εκτιμάται πως κάθε χρόνο παρουσιάζονται περισσότερες από 10.000 περιπτώσεις σε ενδημικές χώρες.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024