Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΈρευνα από τον Thomas Cook: Σύγκριση κόστους διαβίωσης σε διάφορους προορισμούς

Έρευνα από τον Thomas Cook: Σύγκριση κόστους διαβίωσης σε διάφορους προορισμούς

Σύμφωνα με συγκριτική έρευνα που έκανε ο τουριστικός οργανισμός Thomas Cook σε διάφορους προορισμούς συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας φαίνεται ότι η δύναμη που έχει αυτή την στιγμή η αγγλική λίρα […]

Σύμφωνα με συγκριτική έρευνα που έκανε ο τουριστικός οργανισμός Thomas<.> Cook σε διάφορους προορισμούς συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας φαίνεται ότι η δύναμη που έχει αυτή την στιγμή η αγγλική λίρα σε σχέση με την δραχμή έριξε τις τιμές του ελληνικού τουριστικού προϊόντος αυτό το καλοκαίρι.
Ένα πλήρες γεύμα με κρασί για δύο άτομα στοιχίζει «μόνο» (όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται) 12,5 λίρες Αγγλίας στην Ελλάδα, ενώ στην Τενερίφη ή την Κύπρο ξεπερνά τις 24 λίρες.
Αξιοσημείωτο είναι ότι οι τιμές<.> στην Τουρκία είναι ελαφρά πιο υψηλές ιδίως στα θαλάσσια σπορ, τις κρέμες για τον ήλιο, και το ταξί, και τις ενοικιάσεις των αυτοκινήτων. Η τιμή της βενζίνης όμως είναι πιο φθηνή. Τον Ιούνιο του 1994 μία αγγλική λίρα ήταν 43.000 τούρκικες. Πέντε χρόνια μετά η ισοτιμία είναι μια αγγλική λίρα 637.855 τούρκικες. Δηλαδή 15 φορές πιο ψηλά! Έτσι λοιπόν σύμφωνα με τον Thomas Cook είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς για τους Άγγλους τουρίστες.
Η σύγκριση με την Πορτογαλία δείχνει ότι στα βασικότερα προϊόντα η Ελλάδα είναι πιο οικονομική με μικρές όμως διαφορές.
Τέλος, η Τυνησία όμως είναι σαφώς πιο ακριβή από την Ελλάδα για τους Άγγλους τουρίστες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024