Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΣγουρίδης: Στη μεταολυμπιακή Ελλάδα συγκεντρώνεται «φτωχοτουρισμός»
Εισηγητής ΚΤΕ Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ

Σγουρίδης: Στη μεταολυμπιακή Ελλάδα συγκεντρώνεται «φτωχοτουρισμός»

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον ελληνικό τουρισμό έκρουσε με δηλώσεις του ο εισηγητής του ΚΤΕ Τουρισμού του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Τουριστικής […]

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον ελληνικό τουρισμό έκρουσε με δηλώσεις του ο εισηγητής του ΚΤΕ Τουρισμού του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης<...>για την πορεία του τουρισμού το 2006, καθώς όπως ανέφερε “σε λίγο η τουριστική αίγλη από τους πετυχημένους Ολυμπιακούς αγώνες δεν θα λάμπει όπως μέχρι σήμερα”.

Προβληματισμό ανέφερε πρέπει να προκαλέσει στην υπουργό, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, το γεγονός ότι ενώ αυξάνουν οι αφίξεις κατά 10%, κατά την δική της δήλωση, η αύξηση των εσόδων σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) είναι μόλις 2,3%. Γεγονός που, όπως πρόσθεσε, αποκαλύπτει ότι, στη μεταολυμπιακή Ελλάδα συγκεντρώνεται «φτωχοτουρισμός».

Σχολιάζοντας δε τα ποσοστά αύξησης του τουρισμού, ο κ. Σγουρίδης, επεσήμανε την έλλειψη επίσημων στατιστικών στοιχείων από την ΕΣΥΕ και τον ΕΟΤ, αλλά και το γεγονός ότι προσμετρούνται ως τουρίστες και οι μετανάστες από την Βουλγαρία, την Ρουμανία και την Αλβανία, οι οποίοι δηλώνουν συνάλλαγμα. Χαρακτηριστικά μάλιστα ανέφερε ότι πέρσι ο αριθμός «τουριστών» μεταναστών από Βουλγαρία και Ρουμανία ανήλθε στις 650.000, ενώ ως τρίτη δύναμη τουριστικής προέλευσης παρουσιάζονται οι Αλβανοί, που καταγράφονται πλέον σε 1.7000.000.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024