Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ Preussag στοχεύει πλέον καθαρά στον τομέα του τουρισμού

Η Preussag στοχεύει πλέον καθαρά στον τομέα του τουρισμού

Στο πρόσφατο meeting που έγινε στο Ανόβερο, η Preussag παρουσίασε την στρατηγική που θα ακολουθήσει για να εστιάσει το ενδιαφέρον της στον τουριστικό τομέα εγκαταλείποντας τον βιομηχανικό. Οι κατασκευές κτιρίων […]

Στο πρόσφατο meeting που έγινε στο Ανόβερο, η Preussag<.> παρουσίασε την στρατηγική που θα ακολουθήσει για να εστιάσει το ενδιαφέρον της στον τουριστικό τομέα<...> εγκαταλείποντας τον βιομηχανικό. Οι κατασκευές κτιρίων θα σταματήσουν, όμως η εταιρία θα συνεχίσει να ασχολείται με τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Όπως ανέφερε ο Δρας Michael Frenzel, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου: "Η Preussag θα συνεχίσει να ακολουθεί συστηματικά την στρατηγική και διαρθρωτική επανατοποθέτηση της με έμφαση στον τουρισμό και θα εξελιχθεί καθαρά σε έναν όμιλο παροχής υπηρεσιών. Ο τουρισμός έχει τις περισσότερες δυνατότητες ανάπτυξης στην Ευρώπη. Αυτές οι δυνατότητες ανάπτυξης είναι η βάση για την στρατηγική επανατοποθέτηση μας."

Περισσότερα από 3 δισ. ευρώ αναμένεται να προέλθουν από τις πωλήσεις των άλλων επιχειρήσεων του Ομίλου, από την αποεπένδυση άλλων μη σημαντικών δραστηριοτήτων, καθώς και από την πώληση του μεριδίου που κατέχει στον Thomas Cook.

Το πρόγραμμα αποεπένδυσης θα δώσει την ευελιξία στην Preussag να αυξήσει την χρηματοδότηση για το Thomson Travel Group και να αξιοποιήσει και άλλες ευκαιρίες ανάπτυξης. Σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχουν σχέδια για αύξηση του κεφαλαίου. Επίσης, έχει γίνει συμφωνία να αναβληθεί η εισαγωγή του 49% της Hapag-Lloyd στη χρηματιστηριακή αγορά τουλάχιστον μέχρι το 2002.

Η επανατοποθέτηση του Ομίλου επιδράει στην διοικητική δομή της Preussag AG. Δεδομένου ότι ο τουρισμός αποτελεί πλέον την κύρια δραστηριότητα του Ομίλου, η διοίκηση του περνάει στην Preussag AG. Έτσι η τουριστική διοίκηση που άνηκε στον Όμιλο της TUI -ο οποίος αποτελούσε το κομμάτι της Preussag που ασχολούνταν με τον τουρισμό- περνάει από την 1η Ιανουαρίου 2001 στην Preussag AG.

Σύμφωνα με τον Δρα. Frenzel: "Η προτεραιότητα μας εστιάζεται στην ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών δικτύων για τον σχηματισμό του ενός δυνατού τουριστικού γκρουπ στην Ευρώπη. Κύριο μέλημα μας είναι να εστιάσουμε στην κερδοφορία αυτής της επιχείρησης."

Τις προσπάθειες περαιτέρω ανάπτυξης της τουριστική διοίκησης από την Preussag δείχνει το γεγονός της ένταξης του Δρα Ralf Corsten και του Charles Gurassa στο διοικητικό συμβούλιο της Preussag AG. Επιπλέον, οι κλάδοι των αερομεταφορών, της ιδιοκτησίας ξενοδοχείων, ο εξοπλισμός ξενοδοχείων και η πληροφορική θα διοικούνται στο μέλλον κεντρικά και συνολικά από τον τουριστικό Όμιλο.

Το ανανεωμένο γκρουπ περιλαμβάνει τις δραστηριότητες των μεταφορών της Hapag – Lloyd AG και τις επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αεριού της Preussag Energie. Με τη νέα του δομή το 2002 το 77% του τζίρου του Ομίλου Preussag AG θα προέρχεται από τον τουρισμό. O Δρ. Frenzel πιστεύει ότι "θα καταφέρουμε με επιτυχία να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο όμιλο με τουριστικές υπηρεσίες ευρωπαϊκών διαστάσεων, με έδρα το Ανόβερο. Οι επενδύσεις μας θα ανοίξουν νέες αναπτυσσόμενες αγορές όπως τα νέα μέσα επικοινωνίας".

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024