Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΙΑΤΑ: ‘Από κόσκινο’ οι εγκαταστάσεις του ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’

ΙΑΤΑ: ‘Από κόσκινο’ οι εγκαταστάσεις του ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’

Κρίσιμα κρίνονται τα επόμενα 24ώρα για την ομαλή λειτουργία του νέου αεροδρομίου ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ στα Σπάτα, καθώς εκπρόσωποι και εμπειρογνώμονες της IATA (International Air Transport Association) που φθάνουν σήμερα στην […]

Κρίσιμα κρίνονται τα επόμενα 24ώρα για την ομαλή λειτουργία του νέου αεροδρομίου 'Ελευθέριος Βενιζέλος' στα Σπάτα<.>, καθώς<...> εκπρόσωποι και εμπειρογνώμονες της IATA<.> (International Air Transport Association) που φθάνουν σήμερα στην χώρα μας, θα ελέγξουν τις οδικές προσβάσεις και τις υπάρχουσες συγκοινωνιακές υποδομές προς αυτό, προκειμένου να διαπιστώσουν αν κρίνονται επαρκείς.

Πρέπει να σημειωθεί ότι, σε περίπτωση που οι ελεγκτές της ΙΑΤΑ κρίνουν ανεπαρκή την οδική πρόσβαση προς το νέο αεροδρόμιο, ενδέχεται να εισηγηθούν στα μέλη της Ένωσης να παρατείνουν την παραμονή τους στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, μέχρι να ολοκληρωθεί το οδικό δίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι οι ξένες αεροπορικές εταιρίες, με πρώτη την Lufthansa, έχουν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια τους για την καθυστέρηση των οδικών έργων και έχουν προειδοποιήσει ότι δεν θα μεταφερθούν στα Σπάτα, εάν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προσβάσεις, σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Ωστόσο, η κυβέρνηση δια στόματος του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Κώστα Λαλιώτη, διαβεβαιώνει ότι τον Φεβρουάριο του 2001 θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα της Αττικής Οδού από τα Σπάτα ως τον Γέρακα, καθώς και το τμήμα από την Εθνική Οδό, στο ύψος της Μεταμόρφωσης, ως την Λεωφόρο Κύμης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024