Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΌλο και περισσότεροι Έλληνες προτιμούν το τρένο για τις μετακινήσεις τους
Eurostat

Όλο και περισσότεροι Έλληνες προτιμούν το τρένο για τις μετακινήσεις τους

Τη προτίμηση τους στα τρένα δείχνουν τα τελευταία χρόνια πολλοί Έλληνες ταξιδιώτες, με τα πρόσφατα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat να επιβεβαιώνουντην τάση αυτή, αφού το 2005 ο αριθμός […]

Τη προτίμηση τους στα τρένα δείχνουν τα τελευταία χρόνια πολλοί Έλληνες ταξιδιώτες, με τα πρόσφατα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat να επιβεβαιώνουν<...>την τάση αυτή, αφού το 2005 ο αριθμός επιβατών τους στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 10%, σε σχέση με το 2004.

Μάλιστα, όπως καταδεικνύει η έκθεση της Eurostat, η αύξηση χρήσης του σιδηροδρόμου στην χώρα μας είναι από τις μεγαλύτερες μεταξύ των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου ο μέσος όρος αύξησης είναι της τάξης του 2,2%. Ειδικότερα, την μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασε η Εσθονία με 28%, η Ιρλανδία με 13% και η Ελλάδα με τη Λετονία με 10%, ενώ μείωση παρατηρήθηκε στις χώρες της Λιθουανίας και της Ουγγαρίας ( -9%). Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Μεγάλη Βρετανία συγκεντρώνουν το 70% της συνολικής επιβατικής κίνησης με τραίνα εντός της Ε.Ε.

Σε ότι αφορά ειδικότερα στην Ελλάδα, η κοινοτική στατιστική υπηρεσία σημειώνει ότι το σιδηροδρομικό δίκτυο στη χώρα μας χρησιμοποιείται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κράτος – μέλος για τη διακίνηση επιβατών και όχι τόσο για τη μεταφορά εμπορευμάτων, αφού το 2004 το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας χρησιμοποιήθηκε κατά 94% για τη διακίνηση επιβατών και μόνο κατά 6% για τη μεταφορά εμπορευμάτων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024