Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Eurostat

Όλο και περισσότεροι Έλληνες προτιμούν το τρένο για τις μετακινήσεις τους

Βίκυ Καραντζαβέλου - 01 Φεβρουάριος 2007, 00:00

Τη προτίμηση τους στα τρένα δείχνουν τα τελευταία χρόνια πολλοί Έλληνες ταξιδιώτες, με τα πρόσφατα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat να επιβεβαιώνουν<...>

την τάση αυτή, αφού το 2005 ο αριθμός επιβατών τους στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 10%, σε σχέση με το 2004.

Μάλιστα, όπως καταδεικνύει η έκθεση της Eurostat, η αύξηση χρήσης του σιδηροδρόμου στην χώρα μας είναι από τις μεγαλύτερες μεταξύ των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου ο μέσος όρος αύξησης είναι της τάξης του 2,2%. Ειδικότερα, την μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασε η Εσθονία με 28%, η Ιρλανδία με 13% και η Ελλάδα με τη Λετονία με 10%, ενώ μείωση παρατηρήθηκε στις χώρες της Λιθουανίας και της Ουγγαρίας ( -9%). Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Μεγάλη Βρετανία συγκεντρώνουν το 70% της συνολικής επιβατικής κίνησης με τραίνα εντός της Ε.Ε.

Σε ότι αφορά ειδικότερα στην Ελλάδα, η κοινοτική στατιστική υπηρεσία σημειώνει ότι το σιδηροδρομικό δίκτυο στη χώρα μας χρησιμοποιείται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κράτος - μέλος για τη διακίνηση επιβατών και όχι τόσο για τη μεταφορά εμπορευμάτων, αφού το 2004 το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας χρησιμοποιήθηκε κατά 94% για τη διακίνηση επιβατών και μόνο κατά 6% για τη μεταφορά εμπορευμάτων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top