Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

ΑΝΕΚ: Περνά στην αντεπίθεση

Βίκυ Καραντζαβέλου - 17 Οκτώβριος 2000, 00:00

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΝΕΚ<.> Στέλιος Ζαμπετάκης στην Κρήτη επέκρινε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας<...>

, ΥΕΝ, για σπασμωδικές κινήσεις, μετά το ναυάγιο του Express Samina, που δημιουργούν εντυπώσεις ότι τα πλοία της ελληνικής ακτοπλοίας δεν είναι ασφαλή, διασύροντας τον κλάδο στο σύνολο του ακόμη και στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα την έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας από τις ΗΠΑ.

Ακόμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδα 'Πατρίς', κατηγόρησε έμμεσα το ΥΕΝ για σκοπιμότητα ως προς την απόφαση να συνεδριάσει, λίγο πριν την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την ακτοπλοΐα, η Γνωμοδοτική Επιτροπή Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, με σκοπό τη χορήγηση αδειών σκοπιμότητας σε εφοπλιστές για δρομολόγηση πλοίων στις γραμμές της Κρήτης.

Ακόμη ο κ. Ζαμπετάκης:

Επεσήμανε τις αρνητικές συνέπειες για την οικονομία και τον τουρισμό της χώρας μετά την διαμόρφωση αυτής της κατάστασης και επικαλέστηκε την ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσαν οι ΗΠΑ σε βάρος της χώρας μας, μετά από τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα της ασφάλειας των ελληνικών πλοίων.
Υποστήριξε ότι δεν αποτελεί εκβιασμό, αλλά ένδειξη διαμαρτυρίας η απόφαση για το δέσιμο των πλοίων της ακτοπλοΐας στις 27 Οκτωβρίου.
Τόνισε ότι η ΑΝΕΚ λέει ναι στην απελευθέρωση της ακτοπλοΐας αρκεί αυτή να συνοδεύεται από επαναπροσδιορισμό της χορήγησης των αδειών σκοπιμότητας για δρομολόγηση πλοίων, σε όλες τις γραμμές.
Η ΑΝΕΚ δείχνει πάντα ιδιαίτερη ευαισθησία για την ασφάλεια των πλοίων της - και λόγω του ναυαγίου του 'Ηράκλειο' που ήταν η αιτία δημιουργίας της- και κακώς και άδικα κατηγορείται για το θέμα αυτό.
Για πρώτη φορά η ΑΝΕΚ παραλαμβάνει νέο πλοίο, και για το λόγο αυτό θα μεταβεί πολυμελής αντιπροσωπεία στη Νορβηγία, κάτι που συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις από όλες τις εταιρίες. Το νέο πλοίο ονομάστηκε 'Olympic Champion' προς τιμή των ελλήνων ολυμπιονικών του Σίδνεϊ και θα βαφτιστεί από τον χρυσό Ολυμπιονίκη Κώστα Κεντέρη.
Επέκρινε την απουσία βουλευτών από την αντιπροσωπεία, μετά από υπόδειξη των κομμάτων τους και
Κάλεσε τους παλαιούς μετόχους να στηρίξουν την ΑΝΕΚ στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top