Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Στο σκοτάδι βυθίστηκε χτες και ο Πύργος του `Αιφελ

Δώρα Σγάρτσου - 02 Φεβρουάριος 2007, 00:00

Στον αγώνα κατά της κατανάλωσης ενέργειας και των κινδύνων για το περιβάλλον συνέβαλλε χτες και η διοίκηση του Πύργου του `Αιφελ, η οποία αποφάσισε να βυθίσει στο σκοτάδι τον Πύργο, συμμετέχοντας στην παγκόσμια κίνηση<...>

πολιτών να σβήσουν τα φώτα των σπιτιών τους για 5 λεπτά μεταξύ 20:55 και 21:00.

Πρόκειται για πρωτοβουλία, που ξεκίνησε από τη Γαλλία και σήμερα είναι διαδεδομένη στην Ισπανία, Γερμανία, Αυστραλία, Αγγλία, Ιταλία αλλά και στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι στο Παρίσι συνεδριάζουν αυτές τις μέρες 500 περίπου εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο για το κλίμα, με στόχο τη σύνταξη έκθεσης, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σήμερα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών η θερμοκρασία του πλανήτη έως το 2100 αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,4 - 5,8 βαθμούς Κελσίου, όταν η αύξηση των 2 βαθμών θεωρείται από την επιστημονική κοινότητα “επικίνδυνη για τη Γη”. Χαρακτηριστική ήταν η προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών, που επιχείρησαν πριν λίγες μέρες τα μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace, κρεμώντας από τον Πύργο του `Αιφελ πανό, στο οποίο ήταν ζωγραφισμένο ένα τεράστιο θερμόμετρο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top