Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕρώτηση Κουβέλη για την ασφάλεια αεροδρομίων της χώρας
Βουλευτής Β` Αθηνών ΣΥΝ

Ερώτηση Κουβέλη για την ασφάλεια αεροδρομίων της χώρας

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης και Μεταφορών & Επικοινωνιών σχετικά με την προκήρυξη διαγωνισμού της ΥΠΑ για την ανάληψη έργου με αντικείμενο την ασφάλεια των αεροδρομίων […]

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης και Μεταφορών & Επικοινωνιών σχετικά με την προκήρυξη διαγωνισμού της ΥΠΑ για την ανάληψη έργου με αντικείμενο την ασφάλεια των αεροδρομίων της χώρας κατέθεσε χτες<...>στη Βουλή ο κ. Φώτης Κουβέλης, βουλευτής Β` Αθηνών του ΣΥΝ. Όπως επεσήμανε ο βουλευτής, προβλήματα προκύπτουν από τη διαχείριση σύνθετων και λεπτών ζητημάτων, όπως του ελέγχου πρόσβασης προσώπων και αποσκευών σε χώρους του αεροδρομίου από ιδιωτικές εταιρίες security, οι υπάλληλοι των οποίων ωστόσο δεν μπορούν να ζητήσουν και να ελέγξουν ταξιδιωτικά έγγραφα ή ταυτότητες πολιτών, ούτε και να αρνηθούν την πρόσβαση πολιτών σε δημόσιους χώρους, όπως τα αεροδρόμια.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι ιδιωτικές εταιρίες security θα ελέγχουν την πρόσβαση προσώπων και αποσκευών, θα διεξάγουν ελέγχους αποσκευών και ταχυδρομείου, θα ελέγχουν πρόσωπα και οχήματα, θα φυλάνε εγκαταστάσεις με περιπολίες και στατικές φυλάξεις. “Ο έλεγχος προσώπων και αποσκευών” τονίζει ωστόσο ο κ. Κουβέλης “προσκρούει σε συνταγματικά κατοχυρωμένους ρόλους, που η Πολιτεία αποδίδει μόνο σε εντεταλμένα όργανα, όπως οι αστυνομικοί”.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, “η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη απομακρυνθεί από τη φύλαξη των κεντρικών εγκαταστάσεων της Υ.Π.Α στα γραφεία της οποίας φυλάσσονται απόρρητα έγγραφα για τις διαδικασίες εναέριας κυκλοφορίας, τα μεικτά αεροδρόμια (στρατιωτικά και πολιτικά) και την Υπηρεσία Ελέγχου Περιοχής”.

Βάσει λοιπόν των παραπάνω ο κ. Κουβέλης θέλησε να ενημερωθεί από τους κ.κ. υπουργούς “αν προτίθενται να διαφυλάξουν ευαίσθητες περιοχές και εγκαταστάσεις τόσο των αεροδρομίων της χώρας, όσο και της Υ.Π.Α μέσω εντεταλμένων κρατικών λειτουργών αντί εποχικών υπαλλήλων εταιριών security”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024