Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣε επενδύσεις στοχεύει η Cyprus Airways

Σε επενδύσεις στοχεύει η Cyprus Airways

Οι μεγαλύτεροι ευρωπαϊκοί πράκτορες προσκλήθηκαν πρόσφατα με σκοπό να επενδύσουν στην επέκταση της αεροπορικής εταιρίας ναυλωμένων πτήσεων Eurocypria, η οποία είναι θυγατρική της Cyprus Aiways. Ο πρόεδρος της Cyprus Airways, […]

Οι μεγαλύτεροι ευρωπαϊκοί πράκτορες προσκλήθηκαν πρόσφατα με σκοπό να επενδύσουν στην επέκταση της αεροπορικής εταιρίας ναυλωμένων πτήσεων<…> Eurocypria<.>, η οποία είναι θυγατρική της Cyprus Aiways<.>.

Ο πρόεδρος της Cyprus Airways, κ. Χάρης Λοϊζίδης ανακοίνωσε ότι: “Διαπραγματευόμαστε με πιθανούς μελλοντικούς στρατηγικούς συνεργάτες, οι οποίοι έχουν κοινό σκοπό με εμάς, δηλαδή την αύξηση των τουριστών στην Κύπρο, και θα ωφεληθούν από μια ανανεωμένη Eurocypria”.

Η Eurocypria, η οποία διαθέτει ένα στόλο από τρία αεροπλάνα τύπου Α320 νοικιασμένα από την Cyprus Airways, ξεκίνησε τις δραστηριότητες της τον Μάρτιο του 1992 με σκοπό να πάρει ένα μερίδιο από την τότε αναπτυσσόμενη αγορά των ναυλωμένων πτήσεων στην Κύπρο. Από τότε και για αρκετά χρόνια αργότερα απολάμβανε την προστασία της κυβέρνησης, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της την Cyprus Airways. Η Eurocypria όμως δεν κατάφερε να γνωρίσει την επιτυχία που αναμενόταν.

Ο κ. Λοϊζίδης παραδέχτηκε ότι τα έξοδα της εταιρίας είχαν ανέβει πολύ. “Δεν παρέχουμε στους πράκτορες μια εναλλακτική λύση όταν αυτοί αναζητούν ναυλωμένες πτήσεις για την Κύπρο” πρόσθεσε. Ήλπιζε ότι οι διαπραγματεύσεις με τους πράκτορες θα τελείωναν αυτό το χρόνο και δήλωσε πως αυτό θα είναι μια αρχή ενός επιθετικού και σχεδίου εξάπλωσης. “Η βασική ιδέα μας είναι η Eurocyprian να δραστηριοποιηθεί και στην Ελλάδα και να αποκτήσει ένα μεγαλύτερο κομμάτι από την ευρωπαϊκή αγορά ναυλωμένων πτήσεων”.

Η Cyprus Airways ήρθε σε επαφή με στελέχη της Boeing και της Αirbus, μιας και σκοπεύει σε ανανέωση του στόλου της. Ο στόλος της αποτελείται από τέσσερα 15χρονα αεροπλάνα τύπου Α310, που πετάνε στην διαδρομή του Heathrow. Αυτά τα αεροπλάνα είναι σε προτεραιότητα για να αντικατασταθούν με μεγαλύτερα αεροσκάφη.

Η εταιρία, επίσης, σχεδιάζει να επεκτείνει τον στόλο της ο οποίος έχει ήδη δεκαπέντε μεγάλα αεροπλάνα, αγοράζοντας τρία ή τέσσερα αεροπλάνα 100 θέσεων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε διαδρομές από την Κύπρο στην Μέση Ανατολή.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024