Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ακριβότεροι οι φόροι αεροδρομίου σε πτήσεις από βρετανικά αεροδρόμια

Δώρα Σγάρτσου - 05 Φεβρουάριος 2007, 00:00

Σημαντικά αυξημένους φόρους αεροδρομίου καλούνται από την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2007 να πληρώνουν οι επιβάτες εταιριών που εκτελούν πτήσεις από τα αεροδρόμια της Βρετανίας, με κατεύθυνση τόσο προορισμούς<...>

του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, ο φόρος, που ονομάζεται και “πράσινος” για να παραπέμπει στη σχέση των εταιριών με το περιβάλλον - κυμαίνεται από 10 λίρες (περίπου 17 ευρώ) για πτήσεις μικρής απόστασης στην οικονομική θέση, έως 80 λίρες (περίπου 136 ευρώ) για τις υπερατλαντικές.

Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, κ. Gordon Brown, όταν ανακοίνωνε τις νέες αυξήσεις στις αρχές Δεκεμβρίου: “Οι αεροπορικές εταιρίες πρέπει να πληρώνουν περισσότερα για τις καταστροφές που προκαλούν στο περιβάλλον”.

Οι περισσότερες εταιρίες επικοινώνησαν έγκαιρα με το επιβατικό κοινό, προκειμένου να τους ενημερώσουν για την αύξηση των φόρων, ενώ ιδιαίτερα έκπληκτοι δήλωναν επιβάτες που κλήθηκαν να καταβάλλουν το νέο “πράσινο” φόρο πριν την επιβίβαση τους στο αεροσκάφος ακόμη και σε περιπτώσεις που είχαν αγοράσει τα εισιτήρια πριν την εξαγγελία ισχύος των νέων φόρων στις αρχές Δεκεμβρίου από τον κ. Brown.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top