Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΣυζήτηση σε στρογγυλό τραπέζι και δύο σεμινάρια στο φετινό IMIC 2007
3ο Διεθνές Συνέδριο

Συζήτηση σε στρογγυλό τραπέζι και δύο σεμινάρια στο φετινό IMIC 2007

Σημαντικά θέματα σχετικά με τα ταξίδια κινήτρων, τις εταιρικές συναντήσεις και εκδηλώσεις, που θα βοηθήσουν τους επαγγελματίες του χώρου, αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού προϊόντοςθα παρουσιαστούν από αυθεντίες […]

Σημαντικά θέματα σχετικά με τα ταξίδια κινήτρων, τις εταιρικές συναντήσεις και εκδηλώσεις, που θα βοηθήσουν τους επαγγελματίες του χώρου, αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού προϊόντος<...>θα παρουσιαστούν από αυθεντίες του χώρου των «incentives» στο φετινό «3ο Διεθνές Συνέδριο IMIC 2007», που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Κέντρο Τεχνών του ACS, στο Χαλάνδρι, στις 7-8 Φεβρουαρίου 2007 με θέμα «Μάρκετινγκ Προορισμών – Ταξίδια Κινήτρων, Εταιρικές Συναντήσεις και Εκδηλώσεις».

Τα θέματα, τα οποία θα αναλυθούν στο συνέδριο και η βαρύτητα που θα δοθεί σε καθένα από αυτά, έχουν διαμορφωθεί μετά από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του συνεδρίου μέσω internet και στις οποίες συμμετείχαν:

  • Οι συμμετέχοντες στα προηγούμενα συνέδρια της σειράς IMIC (του 2004 και του 2006)

  • Τα μέλη του SITE (Society of Incentive and Travel Executives) παγκοσμίως
  • Οι εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων της αγοράς των συνεδρίων και incentives (στελέχη ξενοδοχείων, τουριστικών γραφείων, συνεδριακών χώρων, προμηθευτών, εταιριών που διοργανώνουν incentives, δημοσιογράφοι, κ.λ.π.) που συμπεριλαμβάνονται στο αρχείο που διατηρεί η «Ηλιότοπος» (περίπου 5.000 άτομα).

Το πρώτο συνέδριο της σειράς πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, 19-21 Νοεμβρίου 2004, με θέμα «Προκλήσεις σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον». Στις 9-11 Φεβρουαρίου 2006 πραγματοποιήθηκε και πάλι στην Αθήνα το δεύτερο συνέδριο της σειράς με θέμα το «Μάρκετινγκ Προορισμών και Χώρων Διοργάνωσης Εκδηλώσεων». Το συνέδριο αυτό ήταν ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν πραγματοποιηθεί στον ευρύτερο τουριστικό κλάδο, καθώς το παρακολούθησαν 429 εγγεγραμμένοι σύνεδροι από 39 περιοχές της Ελλάδας.
Μεταξύ των σημαντικότερων συμπερασμάτων του περσινού συνεδρίου είναι ότι:

  • η Ελλάδα αξιολογείται ως ένας προορισμός που διαθέτει ελκυστικές περιοχές για την ανάπτυξη συνεδριακού τουρισμού τόσο στο επίπεδο των δύο μεγάλων πόλεων όσο και στα άκρως τουριστικά νησιά.
  • Από τους επαγγελματίες του χώρου της διοργάνωσης συνεδρίων και εκδηλώσεων (οργανωτές, προμηθευτές και πελάτες) διαπιστώνεται άγνοια πάνω σε κλαδικά νούμερα και μεγέθη, που θα βοηθήσουν τους ειδικούς να δουν τη συνολική εικόνα και να εντάξουν σωστότερα τον εαυτό τους μέσα σε αυτή.

  • Η καινοτομία και οι φρέσκες ιδέες στο μάρκετινγκ των προορισμών είναι διεθνώς πολύ περιορισμένες.
  • Υπάρχει άμεση ανάγκη, τόσο για ενεργοποίηση προς την κατεύθυνση της σωστής και ολοκληρωμένης ενημέρωσης όσο και για πραγματική ευαισθητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και των κλαδικών φορέων στην ενασχόληση και ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού.


Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν δύο σεμινάρια με θέματα: «Πώς θα προσελκύσετε εταιρικές εκδηλώσεις» και «Εξασφαλίστε την ποιοτική απόδοση για τα ταξίδια κινήτρων: Τι θέλει ο πελάτης» με ομιλητές την κυρία Carolyn Dow, (Μ. Βρετανία, Director of SITE Europe) και τον κ. Bruce Tepper (Η.Π.Α., Director of SITE Intl Board), ο οποίος έρχεται από την Αμερική για το IMIC με τη χορηγία του διεθνούς SITE.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί συζήτηση σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Δημιουργικότητα και ποιότητα και όχι μόνο ήλιος και παράδοση», με συντονιστή τον κ. Αλέξανδρο Κουρή (PRC Group) και συμμετέχοντες τους: Παναγιώτη Αρκουμανέα από το Δήμο Αθηναίων, Βασίλη Θεοχαράκη του ALBA Graduate School, το Γιώργο Καραμάνο του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών, Δημήτρη Κούτουλα, Σύμβουλο σε θέματα Τουρισμού & Μάρκετινγκ, Γιώργο Μπαρμπούτη του Rodos Palace και την Μαίρη Τριανταφύλλου της Ένωσης `Ελληνίδες του Κρασιού`.

Έως σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή σύνεδροι από 30 περιοχές της Ελλάδας και εγγραφές γίνονται ακόμη δεκτές. Την εναρκτήρια τελετή θα συντονίσουν και στο φετινό συνέδριο οι παρουσιαστές της εκπομπής «Μένουμε Ελλάδα» της ΕΡΤ. Το πρόγραμμα του IMIC 2007 περιλαμβάνει επίσης, στο τέλος της πρώτης ημέρας, διαδραστικό εργαστήρι στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν συναίσθηση της ηγεσίας και του ομαδικού πνεύματος.

Το IMIC 2007 έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, του Οργανισμού Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών, του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδος, του Συνδέσμου Ελλήνων Οργανωτών Εκθέσεων και Συνεδρίων, της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής και του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών Θεσσαλονίκης. Επίσης υποστηρίζεται από τη Διεθνή έκθεση IMEX και την πρωτοβουλία ΚΕΡΑΣΜΑ του ΟΠΕ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024