Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Μεγάλη τουριστική επένδυση στην περιοχή της Αταλάντης

Θοδωρής Κουμέλης - 07 Φεβρουάριος 2007, 00:00

Σύσκεψη στη νομαρχία Φθιώτιδας με αντικείμενο συζήτησης την μεγάλη τουριστική επένδυση της εταιρίας `ΛΟΚΡΟΣ` που σχεδιάζεται στην περιοχή της Αταλάντης πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες, με την παρουσία εκπροσώπων<...>

της εταιρίας, αλλά και τεχνικών συμβούλων και Γάλλων ειδικών, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά οι τοπικοί φορείς. Το παρόν στη σύσκεψη έδωσε και η πρόεδρος της `Αγροτουριστικής Α.Ε.`, κυρία Μπριγκίττα Παπασταύρου, τονίζοντας πως πρόκειται για μια “ολοκληρωμένη τουριστική επένδυση που σέβεται το περιβάλλον, αναπτύσσει υφιστάμενες δομές και είναι πάρα πολύ κοντά στο κέντρο, με αποτέλεσμα να απευθύνεται σε τουρισμό υψηλού εισοδήματος.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η κατασκευή τριών ξενοδοχείων, γηπέδων γκολφ, ανοιχτού αρχαίου θεάτρου, βιοτεχνιών τοπικών προϊόντων, 6.000 κατοικιών σε παραδοσιακούς οικισμούς, ενώ με την ολοκλήρωση των έργων αναμένεται δημιουργία 7.000 νέων θέσεων εργασίας. Το συνολικό ύψος της επένδυσης εκτιμάται στα 2 δισ. ευρώ, με αφετηρία τα 600 εκατ. ευρώ την πρώτη τριετία.

Ήδη ο όμιλος έχει αγοράσει έκταση 12,5 χιλιάδων στρεμμάτων χορτολιβαδικού κυρίως χαρακτήρα και ήδη συγκροτεί master plan της επένδυσης με τις τεχνικές συμβουλές και ξένων επιστημόνων, αλλά και του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, δια της `Αγροτουριστικής Α.Ε`.

Όπως ανέφερε σχετικά ο εκπρόσωπος της εταιρίας “ΛΟΚΡΟΣ” που πραγματοποιεί την επένδυση κ. Σαββίδης, ``στόχος της επένδυσης εκτός από την προσέλκυση τουρισμού υψηλού εισοδήματος είναι η αξιοποίηση των υφιστάμενων παραδοσιακών τοπικών προϊόντων και η αναζήτηση νέων”. “Η όλη επένδυση”, ανέφερε μεταξύ άλλων, “γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον”, ενώ “υπάρχει πλήρης μελέτη στην οποία καταγράφονται ακόμη και τα μελλοντικά σχέδια του επενδυτικού σχήματος”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top