Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣτην Ευρωπαϊκή Ένωση οι κυβερνητικές ευθύνες για την χρεοκοπία της ΟΑ

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι κυβερνητικές ευθύνες για την χρεοκοπία της ΟΑ

Το θέμα της χρεοκοπίας της Ολυμπιακής Αεροπορίας φέρνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Τρακατέλλης, με ερώτηση του προς την Επιτροπή. Ο κ. Τρακατέλλης […]

Το θέμα της χρεοκοπίας της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.> φέρνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών<...> της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Τρακατέλλης, με ερώτηση του προς την Επιτροπή. Ο κ. Τρακατέλλης επισημαίνει ότι παρά την ιδιαίτερη μεταχείριση που έτυχε η ΟΑ, με δύο εξαιρέσεις από την εφαρμογή των κοινοτικών κανόνων περί ανταγωνισμού βρίσκεται σήμερα σε κατάσταση πτώχευσης, καθώς η ελληνική κυβέρνηση, που είναι υπεύθυνη για τα δύο προγράμματα διάσωσης της εταιρίας δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του έργου αυτού.

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τον πληροφορήσει: Ποιες από τις δεσμεύσεις που ανελήφθησαν για την κατ' εξαίρεση ενίσχυση της ΟΑ δεν τήρησε η ελληνική κυβέρνηση.
Αν καταβλήθηκε εξ' ολοκλήρου η δεύτερη δόση της κρατικής ενίσχυσης εφ' όσον δεν έχουν τηρηθεί οι δεσμεύσεις και δεν έχουν επιτευχθεί οι στόχοι.
Αν υπάρχει η δυνατότητα τρίτου προγράμματος διάσωσης της ΟΑ.
Ποιος ευθύνεται για την κατάντια στην οποία έχει περιπέσει η εταιρία.
Ποιο είναι το συνολικό ποσό των ενισχύσεων που έλαβε η Ολυμιακή
Αν οι υπηρεσίες της Επιτροπής έχουν λάβει και εξετάζουν καταγγελίες σε βάρος της ΟΑ για νόθευση του ανταγωνισμού και εκμετάλλευση της δεσπόζουσας θέσης της στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024