Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΟ ΗΑΤΤΑ προτείνει δραστικά μέτρα για την εξυπηρέτηση επιβατών στην ακτοπλοΐα

Ο ΗΑΤΤΑ προτείνει δραστικά μέτρα για την εξυπηρέτηση επιβατών στην ακτοπλοΐα

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, HATTA, εκφράζει την ικανοποίηση του για την έγκριση από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας των νέων αδειών σκοπιμότητας σε εταιρίες οι οποίες θα μπορούν στο […]

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, HATTA<.>, εκφράζει την ικανοποίηση του για την έγκριση από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας<...> των νέων αδειών σκοπιμότητας σε εταιρίες οι οποίες θα μπορούν στο εξής να εκτελούν εκτός των άλλων – δρομολόγια προς την Κρήτη και τις Κυκλάδες, καθώς και την απόφαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, για την σταδιακή δρομολόγηση 14 πλοίων σε γραμμές του Αιγαίου και ακόμη 11 σε διάφορες άλλες ακτοπλοϊκές γραμμές της χώρας από το 2001 ως το 2003 και ευελπιστεί στην συνέχιση της προσπάθειας με στόχο την επίλυση όλων των προβλημάτων που αφορούν στην ακτοπλοΐα.

Στο μεταξύ οι Τουριστικοί Πράκτορες για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, την ασφάλεια των επιβατών και την διασφάλιση αποφυγής της έκδοσης υπεράριθμων εισιτηρίων προτείνουν μια σειρά δράσεων όπως:

  • Θέσπιση ενιαίου εισιτηρίου, τύπου αεροπορικού και δημιουργία ενιαίου μηχανογραφικού συστήματος.
  • Δυνατότητα κράτησης και έκδοσης εισιτηρίων από τα γραφεία ταξιδίων για όλους τους τύπους των τροχοφόρων και όχι μόνο των ΙΧ.
  • Αναγγελία δρομολογίων για την επόμενη χρονιά, το αργότερο μέχρι τέλος Οκτωβρίου, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες και ξένους tour operators να οργανώσουν και να πουλήσουν τουριστικά πακέτα για τα νησιά που περιλαμβάνουν και την μεταφορά με ακτοπλοϊκά μέσα.
  • Δέσμευση των ακτοπλοϊκών εταιριών για την πραγματοποίηση των αναγγελθέντων δρομολογίων, ακόμη και σε περιπτώσεις βλάβης του πλοίου, με την αντικατάσταση του.
  • Πρόβλεψη για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού σε περιπτώσεις απαγορευτικού με τα αμέσως επόμενα δρομολόγια, μετά την λήξη του απαγορευτικού και προσδιορισμός της προτεραιότητας αυτών. Θα πρέπει, επίσης, να λαμβάνεται μέριμνα ώστε να καλύπτονται τα δρομολόγια των επιβατών που δεν ταξίδεψαν.

Επίσης, οι Τουριστικοί Πράκτορες προτείνουν και μια σειρά θεσμικών μέτρων ώστε τα τοπίο στην ακτοπλοΐα να είναι ανταγωνιστικό με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβάτη. Τα μέτρα είναι, μεταξύ άλλων:

  • Αναθεώρηση του θεσμικού και νομικού πλαισίου διανομής εισιτηρίων ώστε να καταστεί το ακτοπλοϊκό εισιτήριο, προϊόν που θα διατίθεται από όλα τα γραφεία ταξιδίων όλης της επικράτειας επί ίσοις όροις.
  • Κατάργηση των υφισταμένων περιορισμών στην δρομολόγηση πλοίων από και προς τα νησιά.
  • Θέσπιση μεταβατικού σταδίου μέχρι την πλήρη απελευθέρωση στο οποίο να προβλέπεται η ίση μεταχείριση όλων των ελληνικών εταιριών, μικρών ή μεγάλων, στην διάρκεια του οποίου θα εκδίδονται άδειες σκοπιμότητας μέχρι το τέλος του 2000 που στην συνέχεια θα καταργηθούν.
  • Ελεύθερη δρομολόγηση πλοίων μετά το πέρας αυτής της μεταβατικής περιόδου. Η εταιρία που αιτείται την εξυπηρέτηση της γραμμής της ακτοπλοΐας θα πρέπει να αναλαμβάνει την υποχρέωση να εξυπηρετεί την γραμμή αυτή καθ' όλο το έτος (ελάχιστο όριο 10 μήνες).
  • Οι άγονες γραμμές να επιδοτούνται.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024