Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Σημαντική η συμβολή του Πάρκου Τήλου στην προώθηση του νησιού ως τουριστικού προορισμού

Δώρα Σγάρτσου - 14 Φεβρουάριος 2007, 00:00

Δεκάδες άρθρα, που προβάλλουν το νησί της Τήλου ως τουριστικό προορισμό έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε εφημερίδες και περιοδικά όχι μόνο την Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού, χάριν στις προσπάθειες ενημέρωσης και διαφήμισης, που<...>

καταβάλλουν στελέχη του “Πάρκο Τήλου”. Με στόχο, την προστασία του του φυσικού περιβάλλοντος, την προαγωγή της επιστημονικής έρευνας και την προώθηση του οικοτουρισμού, το Πάρκο έχει καλέσει και υποδεχτεί κατά το παρελθόν δεκάδες ξένων και Ελλήνων δημοσιογράφων, στους οποίους έχει παρασχεθεί δωρεάν ξενάγηση και φωτογραφικό υλικό, ώστε να μπορέσουν να διαφημίσουν το νησί καλύτερα μέσω της αρθρογραφίας τους.

Το “Πάρκο Τήλου” έχει 144 μέλη και 5.475 συνδρομητές στο τριμηνιαίο περιοδικό που εκδίδει στην Αγγλική και Ελληνική γλώσσα. Τον Ιανουάριο του 2007, το Πάρκο απέκτησε τον δικό του δικτυακό τόπο στην διεύθυνση: www.tilos-park.org. Από τότε μέχρι σήμερα, η ιστοσελίδα του Πάρκου  έχει υποδεχτεί 2.144 επισκέπτες από 32 χώρες. Το προσωπικό του “Πάρκου Τήλου” έχει απαντήσει σε 3.763 επιστολές, που έχουν σταλεί από επισκέπτες της Τήλου, οι οποίοι ζητούσαν πληροφορίες για το πώς θα επισκεφτούν το νησί, πως θα εξασφαλίσουν κατάλυμα για την διαμονή τους, που και πότε θα πραγματοποιήσουν παρατηρήσεις πουλιών και θα απολαύσουν τον φυσικό πλούτο του νησιού.
Στο Κέντρο Υποδοχής Επισκεπτών του Προγράμματος LIFE-Φύση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τήλο, το προσωπικό του “Πάρκου Τήλου” που εργάζεται στο Πρόγραμμα LIFE-Φύση έχει υποδεχτεί 972 επισκέπτες. Αυτοί οι επισκέπτες έχουν περιηγηθεί στην Έκθεση, που έχει δημιουργηθεί από το Πρόγραμμα LIFE και έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια ενημέρωσης που αφορούν τα πολιτιστικά και φυσικά μνημεία του νησιού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top