Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Εκπαιδευτικό ταξίδι ΣΕΤΕ και Εκπροσώπων Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ιταλία

Θάνος Ξυδόπουλος - 24 October 2000, 00:00

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΣΕΤΕ<.> για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ τουριστικών επιχειρήσεων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης<...>

(ΤΑ), έγινε για δεύτερη συνεχή χρονιά εκπαιδευτικό ταξίδι εκπροσώπων της ΤΑ, με σκοπό την ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων πάνω σε θέματα τουριστικού σχεδιασμού και διαχείρισης τουριστικών προορισμών. Στο ταξίδι αυτό συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΤΑ από την Κέρκυρα, Λασίθι, Μάλια, Σκιάθο, Πόρο, Ρόδο, Μύκονο και Άνδρο.

Επελέγη η περιοχή της Ιταλίας, που εκτείνεται από την Νάπολη μέχρι Sorrento, Amalfi, Vietri και η οποία περιλαμβάνει, επίσης, και τα νησιά Capri και Ischia. Η περιοχή αυτή παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με αντίστοιχους ελληνικούς προορισμούς, νησιωτικούς και ηπειρωτικούς και έχει έντονο το πολιτιστικό στοιχείο σε συνδυασμό με το καλό κλίμα. Η περιοχή αυτή δέχεται επισκέπτες των οποίων ο αριθμός φτάνει από 4-6 φορές το μόνιμο πληθυσμό της. Οι προορισμοί αυτοί, λειτουργούν όλο τον χρόνο με σημαντικές πληρότητες. Κοινό συμπέρασμα των επαφών ήταν ότι σε όλους τους προορισμούς λειτουργεί είτε θεσμοθετημένα, είτε άτυπα, η συνεργασία μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι τοπικοί δήμοι, σε συνδυασμό με τις τοπικές ενώσεις των τουριστικών επιχειρηματιών έχουν δημιουργήσει έναν "ζωντανό" οργανισμό όπου συναποφασίζουν για όλα τα τουριστικά θέματα, οι δε αποφάσεις είναι δεσμευτικές.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Όμως, παρά το θετικό κλίμα συνεννόησης μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων του Ιταλικού Τουρισμού, οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες δράσης των τοπικών αυτοδιοικήσεων που προκύπτουν μέσα από ένα πολύπλοκο δημόσιο σύστημα, κατανοούν την όποια υστέρηση στην επίτευξη των κοινών στόχων και συμβάλλουν ανάλογα. Οι ΤΑ των περιοχών αυτών, αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα με τις αντίστοιχες ελληνικές, με κυριότερο την έλλειψη πόρων. Οι Ιταλικές ΤΑ, κατά κανόνα, χρηματοδοτούνται από τις περιφέρειες για τα όποια έργα υποδομών προτίθενται να πραγματοποιήσουν.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top