Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτη Βουλή τα σχέδια τουριστικών επενδύσεων στη Μεσσηνία

Στη Βουλή τα σχέδια τουριστικών επενδύσεων στη Μεσσηνία

Τη στήριξη τους στα σχέδια τουριστικών επενδύσεων της εταιρίας ΤΕΜΕΣ Α.Ε. για την περιοχή της Μεσσηνίας εξέφρασαν προχτές οι βουλευτές της Κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά την επεξεργασία του […]

Τη στήριξη τους στα σχέδια τουριστικών επενδύσεων της εταιρίας ΤΕΜΕΣ Α.Ε. για την περιοχή της Μεσσηνίας εξέφρασαν προχτές οι βουλευτές της Κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου, με το οποίο κυρώνονται<...>οι κοινές υπουργικές αποφάσεις για την υπαγωγή της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. στο άρθρο 9 του ν.3299/2005 «Κίνητρα Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη και την Περιφερειακή Σύγκλιση». Επιφυλακτικοί εμφανίστηκαν οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σχετικά με την κατάτμηση της επένδυσης, αλλά και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, τασσόμενοι ωστόσο υπέρ μιας επένδυσης, που θα ωφελήσει τα μέγιστα την τοπική ανάπτυξη.

“Πρόκληση” χαρακτήρισε από την πλευρά του ΚΚΕ, την επιχορήγηση, ύψους 146 εκατ. ευρώ, η βουλευτής Α’ Πειραιώς του ΚΚΕ, κυρία Ελπ. Παντελάκη, “την ώρα που η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί πρωτογενή αιτήματα του λαού”. Χαρακτηριστικά μάλιστα ανέφερε, μιλώντας στη Βουλή πως “η περιοχή δεν θα ωφεληθεί από την επένδυση και ότι θα συνθλιβούν οι μικρές τουριστικές επιχειρήσεις”. Παρόμοια στάση κράτησε και ο Συνασπισμός, με τον βουλευτή του, κ. Ι. Δραγασάκη να κάνει λόγο για υπερβολικά μεγάλη επιχορήγηση και να εκφράσει ανησυχίες για την ορθότητα της κατάτμησης της επένδυσης.

Προλογίζοντας το νομοσχέδιο ο υφυπουργός Οικονομίας, κ. Φώλιας, τόνισε πως πρόκειται για μοναδική τουριστική επένδυση, με την οποία θα δημιουργηθούν 2.700 ξενοδοχειακές κλίνες πέντε αστέρων και 1.000 νέες θέσεις εργασίας. “Η επένδυση της ΤΕΜΕΣ ΑΕ” ανέφερε μεταξύ άλλων, “θα αλλάξει το τουριστικό τοπίο της χώρας, καθώς θα προσελκύσει τουρισμό υψηλών προδιαγραφών, συμβάλλοντας στην προοπτική επέκτασης της τουριστικής περιόδου στους 12 μήνες”. Αναφερόμενος στην κατάτμηση της επένδυσης, ο κ. Φώλιας υπογράμμισε πως “ο επενδυτής που ρισκάρει τα λεφτά του ξέρει καλύτερα για τους λόγους της κατάτμησης”, ενώ απαντώντας στο ερώτημα εάν η κατάτμηση επιφέρει μεγαλύτερη κρατική επιχορήγηση είπε ότι “είτε με ένα επενδυτικό σχέδιο είτε με τέσσερα, η διαφορά στην επιχορήγηση θα ήταν μικρή”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024