Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΈξι νέα ελικοδρόμια σε ακριτικές περιοχές

Έξι νέα ελικοδρόμια σε ακριτικές περιοχές

Έξι αποφάσεις για την λειτουργία ισάριθμων ελικοδρομίων σε απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές της χώρας, υπέγραψε χθες ο υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Χρίστος Βερελής. Όλα τα ελικοδρόμια προβλέπεται να χρησιμοποιούνται […]

Έξι αποφάσεις για την λειτουργία ισάριθμων ελικοδρομίων σε απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές της χώρας<...>, υπέγραψε χθες ο υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Χρίστος Βερελής.

Όλα τα ελικοδρόμια προβλέπεται να χρησιμοποιούνται από μεγάλα ελικόπτερα (μήκους μέχρι 18 μέτρων) για πτήσεις ακόμη και στη διάρκεια της νύχτας. Τα ελικοδρόμια για τα οποία οι προδιαγραφές λειτουργίας και κατασκευής τους καθορίστηκαν με βάση τους διεθνείς και ελληνικούς κανονισμούς (οπτικά βοηθήματα, πυρασφάλεια, περιμετρικός φωτισμός κ.α.) θα λειτουργήσουν στις παρακάτω περιοχές: Νήσος Ανάφη: Κοινοτικό ελικοδρόμιο στη θέση Συκαμιά, ένα χιλιόμετρο βορειοδυτικά του οικισμού Ανάφης.
Νήσος Σίφνος: Δημοτικό ελικοδρόμιο στη θέση θόλος, 2 ναυτικά μίλια νότια του χωριού Απολλωνίας.
Νήσος Νίσυρος: Δημοτικό ελικοδρόμιο στη θέση Παλαιόκαστρο του Δήμου Μανδρακίου.
Κουφονήσια: Κοινοτικό ελικοδρόμιο στις παρυφές του οικισμού
Ψαρά: Δημοτικό ελικοδρόμιο στη θέση Βίγλα, ανατολικά της πόλης των Ψαρών.
Κάρπαθος: Δημοτικό ελικοδρόμιο στη θέση Λακκάκι της Ολύμπου Καρπάθου.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Χρίστος Βερέλης:
“Με την κατασκευή και λειτουργία των ελικοδρομίων αυτών, υλοποιούνται πάγια αιτήματα των κατοίκων των περιοχών αυτών, οι οποίοι τώρα θα αισθάνονται περισσότερο κοντά στις μητροπόλεις των περιοχών τους αλλά και τα μεγάλα αστικά κέντρα, Με τη δυνατότητα λειτουργίας των ελικοδρομίων αυτών ακόμη και στη διάρκεια της νύχτας, είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει πλέον αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς σε όλους τους κατοίκους αυτών των απομακρυσμένων και ακριτικών περιοχών».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024