Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων

Σουφλιάς: Με εντατικούς ρυθμούς η κατασκευή επέκτασης του μετρό προς το Ελληνικό

Θοδωρής Κουμέλης - 05 Μάρτιος 2007, 00:00

“Η υπόγεια επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό προς το Ελληνικό εισέρχεται πλέον στο επόμενο στάδιο κατασκευής με την έναρξη λειτουργίας του Μηχανήματος Ολομέτωπης Διάνοιξης Σηράγγων («μετροπόντικας»), το οποίο μέσα σε χρονικό διάστημα<...>

περίπου δύο μηνών μεταφέρθηκε στο φρέαρ «Σούρμενα», συναρμολογήθηκε και ήδη ξεκίνησε τη δοκιμαστική λειτουργία του” ανέφερε την Παρασκευή σε δηλώσεις του ο υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., κ. Γιώργος Σουφλιάς, σχετικά με την πρόοδο κατασκευής του έργου. “Υπολογίζουμε ότι σε 1,5 χρόνο από σήμερα θα έχει φτάσει στον `Αγιο Δημήτριο, που εκεί είναι και το τέλος του έργου του «Μετροπόντικα»”, πρόσθεσε.

Μάλιστα ο υπουργός ονόμασε τον «Μετροπόντικα» «Νίνη», περιμένοντας, όπως χαρακτηριστικά είπε “με μαεστρία, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα να βάλει γκολ στον `Αγιο Δημήτριο”. “Η συνολική κατασκευή της επέκτασης της Γραμμής 2 προς το Ελληνικό προχωρεί με εντατικούς ρυθμούς και ακολουθείται πιστά το χρονοδιάγραμμα του έργου”, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού.

Οι κατασκευαστικές εργασίες εξελίσσονται ταυτόχρονα σε 14 εργοταξιακούς χώρους σε όλο το τμήμα της Γραμμής `Αγιος Δημήτριος - Ελληνικό και περίπου 500 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων μοχθούν για την υλοποίηση του πολύπλοκου αυτού έργου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top