Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών

Αξιόλογη η συμβολή του ΚΕΠΚΑ και στον τουρισμό

Θοδωρής Κουμέλης - 05 March 2007, 00:00

Αποζημίωση, συνολικού ύψους 6.560 ευρώ, για κακή παροχή υπηρεσιών από τουριστικές επιχειρήσεις (καταστρατήγηση προγραμμάτων οργανωμένων ταξιδιών, πλημμελή εκπλήρωση όρων συμβάσεων, σε πακέτα διακοπών, επιστροφές<...>

προκαταβολών καταλυμάτων, ενώ είχε γίνει εμπρόθεσμη ακύρωση κ.λπ.) έλαβαν οι καταναλωτές, που απευθύνθηκαν στο Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών - ΚΕ.Π.ΚΑ., κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς.

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί πως από τον Ιούνιο του 2004 το ΚΕ.Π.ΚΑ. είχε ενημερώσει το υπουργείο Ανάπτυξης, ότι τουριστικό πρακτορείο «πρόσφερε» διακοπές 5 ημερών, στην Ευρώπη ή 7 ημερών, στην Ελλάδα, έναντι ποσού 100 ευρώ, το ζευγάρι. Όσοι αγόρασαν το πακέτο και προσπάθησαν να το χρησιμοποιήσουν, αντιλήφθηκαν ότι το πρακτορείο ήταν «μαϊμού». Μέχρι το Μάϊο του 2006, δυστυχώς, η δράση της εταιρίας συνεχιζόταν. Έπειτα όμως από σκληρή αντίδραση και πίεση του ΚΕ.Π.ΚΑ., οι απατεώνες συνελήφθησαν και η εταιρία έκλεισε.

Τέλος, σημειώνεται πως κατόπιν καταγγελιών του ΚΕ.Π.ΚΑ., επιβλήθηκαν πρόστιμα σε ξενοδοχεία, γιατί δεν τηρούσαν τις σωστές συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

F & B management και cost control

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top