Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΔίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Κυκλάδων και Αθήνας
Travel Media Applications

Δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Κυκλάδων και Αθήνας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2007, στο ξενοδοχείο Stratos Vassilikos το Workshop για τα νησιά των Κυκλάδων, το οποίο οργάνωσε η εταιρία Travel Media Applications, εταιρία που εκδίδει το Travel Daily News, με την υποστήριξη του HATTA. Στα πλαίσια της συνάντησης αυτής, συμμετείχαν 10 ξενοδοχεία από τα νησιά των Κυκλάδων τα οποία ήρθαν σε επαφή με 30 τουριστικά γραφεία της Αθήνας…

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2007, στο ξενοδοχείο Stratos Vassilikos του ομίλου Airotel, το Workshop για τα νησιά των Κυκλάδων, το οποίο οργάνωσε η εταιρία Travel Media Applications, εταιρία που εκδίδει το Travel Daily News, με την υποστήριξη<...>του HATTA. Στα πλαίσια της συνάντησης αυτής, συμμετείχαν 10 ξενοδοχεία από τα νησιά των Κυκλάδων τα οποία ήρθαν σε επαφή με 30 τουριστικά γραφεία της Αθήνας και τα ενημέρωσαν για τις υπηρεσίες τους, τις δραστηριότητες τους, τις τιμές τους, ενώ εξετάστηκε η πιθανότητα συνεργασίας μεταξύ τους.

Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις τόσο των ξενοδόχων όσο και των πρακτόρων, το Workshop αυτό, όπως και κάθε παρόμοια συνάντηση εργασίας, δίνει την ευκαιρία και στις δύο πλευρές να επικοινωνήσουν πιο άμεσα μεταξύ τους έχοντας ως σύμμαχο το χρόνο, καθώς η διάρκεια των εργασιών του workshop αποδείχθηκε ικανοποιητική για τις ανάγκες διαλόγου των συμμετεχόντων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γύπαρης από το ξενοδοχείο Theoxenia στη Μύκονο δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την οργάνωση της ενέργειας, καθώς δεν ήταν όπως ο ίδιος είπε « κάτι στον αέρα» ενώ υποσχέθηκε να παραστεί και σε ανάλογες διοργανώσεις στο μέλλον.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις της κυρίας Παναγιώτου από το ξενοδοχείο San Marco στη Μύκονο, η οποία χαρακτήρισε την ενέργεια πολύ καλή δίνοντας έμφαση στο χρόνο τον οποίο έχουν στη διάθεση τους και οι δύο πλευρές για να επικοινωνήσουν και να ανταλλάξουν χρήσιμες πληροφορίες.

Αξιοσημείωτο είναι και το σχόλιο της κυρία Αλίκη Μανωλούδη από τα ξενοδοχεία Icons & 9 Mouses στη Σαντορίνη, η οποία ως βετεράνος συμμετοχών σε παρόμοιες ενέργειες έδωσε τα εύσημα στους διοργανωτές, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη φράση «κάθε χρόνο και καλύτερα».

Μεταφερόμενοι στην άλλη πλευρά των προσκεκλημένων, τους τουριστικούς πράκτορες, οι εντυπώσεις ήταν το ίδιο θετικές. Εκείνο στο οποίο συμφώνησαν όλοι είναι η ανάγκη συμμετοχής όσο το δυνατό περισσότερων ξενοδοχείων σε παρόμοιες συναντήσεις, καθώς η αμεσότητα της επαφής και η διαπροσωπική επικοινωνία ενισχύει ιδιαίτερα την ανάπτυξη εποικοδομητικότερων συνεργασιών.

Το στοιχείο αυτό τόνισε ιδιαίτερα η κυρία Rocio Margoni από το Dream Travel, δίνοντας έμφαση στο γεγονός της απευθείας επαφής των πρακτόρων της Αθήνας με τα ξενοδοχεία των Κυκλάδων χωρίς τη συνήθη μεσολάβηση των κατά τόπους τουριστικών γραφείων.

Όπως μάλιστα ανέφερε η κυρία Λίνα Καράμπελα από το τουριστικό γραφείο Gats, ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική μια τέτοια συνάντηση καθώς οι τουριστικοί πράκτορες γνώρισαν ακόμη καλύτερα τα ξενοδοχεία, ενώ προμηθευτήκαν υλικό προκειμένου να το μελετήσουν και να το χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο δουλειάς.

Η γενικότερη πάντως παρατήρηση από τη μεριά των τουριστικών γραφείων επικεντρώθηκε στην περιορισμένη προσέλευση των ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής στη συνάντηση αυτή παρά το μεγάλο ενδιαφέρον των γραφείων της Αθήνας για τα ξενοδοχεία των Κυκλάδων. Βέβαια, το γεγονός αυτό είχε το θετικό της άνεσης χρόνου στην επαφή των δύο μερών, όπως επίσης και της ευκολότερης προσέγγισης των ενδιαφερομένων ένθεν και ένθεν.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024