Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυμφωνία προγραμματικής σύμβασης για την ανάδειξη της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού
Συνάντηση Πετραλιά-Κακλαμάνη

Συμφωνία προγραμματικής σύμβασης για την ανάδειξη της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού

Συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων, κ. Νικήτα Κακλαμάνη, πραγματοποίησε χτες η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, στο πλαίσιο ενεργειών που πραγματοποιεί το υπουργείο για την ανάπτυξη των νέων μορφών τουρισμού, μεταξύ των οποίων, περιλαμβάνεται και ο «τουρισμός της πόλης» (City Break) που έχει αναπτυχθεί με μεγάλη επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις…

Συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων, κ. Νικήτα Κακλαμάνη, πραγματοποίησε χτες η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, στο πλαίσιο ενεργειών που πραγματοποιεί το υπουργείο για την ανάπτυξη των νέων μορφών<...>τουρισμού, μεταξύ των οποίων, περιλαμβάνεται και ο «τουρισμός της πόλης» (City Break) που έχει αναπτυχθεί με μεγάλη επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Στην συνάντηση, όπου συζητήθηκε το προγραμματικό πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων με το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης με στόχο την ανάδειξη της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού, συμμετείχαν η γενική γραμματέας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κυρία Μαρία Γιαννίρη, ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Δ. Λαμπαδάριος, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Αθ. Οικονόμου, καθώς και εκπρόσωποι του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και της HAPCO.

Στόχος είναι η τουριστική ανάδειξη της Αθήνας. Η μεταολυμπιακή Αθήνα είναι πλέον μια άλλη πόλη, είναι μια πόλη αυθύπαρκτη, πολυδύναμη, είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα και είναι και μια πόλη που αξίζει περισσότερα. Πρέπει η Αθήνα να πάψει να είναι πέρασμα και να γίνει τουριστικός προορισμός. Ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης.

“Προτείναμε και συμφωνήσαμε” ανέφερε η κυρία Πετραλιά “να κάνουμε μια προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και το Δήμο της Αθήνας, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του τουρισμού των πόλεων, με στόχο την ανάδειξη της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού”, υπενθυμίζοντας πως στις 11-13 Ιουνίου φιλοξενείται στο TAE KWON DO το συνέδριο των λεγομένων city breaks, δηλαδή του τουρισμού των πόλεων που είναι μια νέα μορφή τουρισμού, ταχύτατα αναπτυσσόμενη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Παράλληλα, τόνισε η υπουργός, προχωρεί ο προγραμματισμός για τα 35 χιλιόμετρα του ποδηλατοδρόμου και του πεζόδρομου από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μέχρι τη Βάρκιζα, το ενοποιημένο θαλάσσιο μέτωπο και η Αθήνα θα είναι πλέον μια παραθαλάσσια πόλη. “Θα πάψει να είναι μόνο μια πολιτιστική πρωτεύουσα, αλλά θα είναι και μια παραθαλάσσια πόλη”. Ανάλογο πιλοτικό πρόγραμμα για την ανάδειξη των πόλεων θα γίνει και για τη Θεσσαλονίκη τις επόμενες μέρες, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ανακοίνωσε το μετασχηματισμό του Οργανισμού Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης σε ανώνυμη εταιρία, σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, συγχωνεύοντας μάλιστα το συγκεκριμένο Οργανισμό με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας που ήδη υπάρχει. Προς το τέλος του μήνα εκτιμάται πως η σχετική απόφαση θα έχει περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο και τότε θα μπορέσουν να παρουσιαστούν και οι πρώτες προτάσεις του Δήμου για την γενικότερη τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της πόλης.

Σε ότι αφορά το city break, ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η πρώτη σύσκεψη για το πολυαναμενόμενο Συνέδριο, ενώ προετοιμασία για τις βασικές δομές της οργάνωσης έχει ήδη γίνει. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε επί του θέματος: “Μπορεί να μην είναι πάρα πολλοί οι σύνεδροι, 700 με 800 θα είναι, άρα δεν μιλάμε για ένα μεγάλο event το οποίο θα έρθει χιλιάδες κόσμος, πλην όμως αυτοί είναι οι leaders σε ότι αφορά τον τουρισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024