Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης ΑΕ

ΕΤΑ ΑΕ: Το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού τηρεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας

Θοδωρής Κουμέλης - 07 Μάρτιος 2007, 00:00

"To Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού καλύπτεται από μελέτη πυροπροστασίας, όπου αποτυπώνεται ακριβώς η υφιστάμενη κατάσταση, και η οποία έχει εγκριθεί από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία `Aμφισσας (αριθμός πρωτοκ. 2232 Φ.701.23/419)...

“To Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού καλύπτεται από μελέτη πυροπροστασίας, όπου αποτυπώνεται ακριβώς η υφιστάμενη κατάσταση, και η οποία έχει εγκριθεί από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία `Aμφισσας<...>

(αριθμός πρωτοκ. 2232 Φ.701.23/419). Η εν λόγω έγκριση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μαζί με τα άλλα κατά νόμον πιστοποιητικά, έχει τεθεί υπ’όψιν του ΕΟΤ, ο οποίος με την από 11/12/2006 Έκθεση Ελέγχου Χιονοδρομικού Κέντρου, έχει πιστοποιήσει την τήρηση των προβλεπομένων μέτρων ασφαλείας για την τρέχουσα χιονοδρομική περίοδο”. Αναφέρει σε απάντηση της η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε. (ΕΤΑ) σε απάντηση σχετικού δημοσιεύματος της “Καθημερινής της Κυριακής” της 4ης Μαρτίου 2007, με το οποίο τίθενται ερωτήματα αναφορικά με θέματα ασφαλείας του Κέντρου.

Μάλιστα, όπως σημειώνει η ΕΤΑ στην ανακοίνωση της “το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού είναι το μόνο κέντρο στην Ελλάδα το οποίο ανταποκρίνεται πλήρως στις κατά νόμον απαιτήσεις ασφαλείας, όπως προκύπτει από έγγραφο του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ με ημερομηνία 20/12/2006”.

Πριν από την έναρξη της χιονοδρομικής περιόδου 2006 – 2007 η ΕΤΑ προέβη σε σειρά ενεργειών (όπως επισκευή του δικτύου πυροσβεστικών φωλεών, τοποθέτηση συστήματος πυρανίχνευσης, καθαρισμός χώρου στάθμευσης εντός του σταθμού από παλαιά και εύφλεκτα υλικά, απομάκρυνση λιπαντικών και ελαστικών από τον σταθμό, προγραμματισμός και διενέργεια καθημερινών ελέγχων) ώστε να προσφέρει το μέγιστο δυνατό βαθμό ασφαλείας τους επισκέπτες και τους εργαζόμενους στο Κέντρο.

Ωστόσο, όπως συνεχίζει η ανακοίνωση, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού έχει προσφάτως αποτελέσει στόχο δημοσιευμάτων και εκπομπών που προβάλλουν ανύπαρκτα προβλήματα ασφαλείας του, προσπαθώντας να δημιουργήσουν εικόνα επικινδυνότητάς του και να προκαλέσουν ανησυχία στους επισκέπτες του με δήθεν «αποκαλύψεις».

Η ΕΤΑ, καταλήγει, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους φορείς της περιοχής, έχει λάβει κάθε πρόσφορο μέτρο για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Κέντρου, όπως μπορούν να επιβεβαιώσουν -σε πείσμα των κατ’επάγγελμα κινδυνολόγων- οι χιλιάδες επισκέπτες του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού και οι καλές κριτικές που αυτό έχει λάβει, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, σε χιονοδρομικές ιστοσελίδες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top