Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ GLION Ελλάδος αρωγός του συνεδρίου της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.

Η GLION Ελλάδος αρωγός του συνεδρίου της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.

Τις ανάγκες διοργάνωσης του ετήσιου συνεδρίου της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.), το οποίο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο ξενοδοχείο Athens Imperial Classical Hotel (Grecotel) ανέλαβαν ανιδιοτελώς […]

Τις ανάγκες διοργάνωσης του ετήσιου συνεδρίου της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.), το οποίο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο ξενοδοχείο Athens Imperial Classical Hotel (Grecotel) ανέλαβαν<...> ανιδιοτελώς να φέρουν σε πέρας η GLION Ελλάδος και οι σπουδαστές της.

Τόσο η διοίκηση, όσο και οι σπουδαστές της σχολής δήλωσαν έτσι, έμπρακτα, το ενδιαφέρον τους για το συγκεκριμένο κλάδο τουριστικών καταλυμάτων και έστειλαν παράλληλα ένα μήνυμα για ενεργό συμμετοχή όλων στη γενικότερη προσπάθεια για ποιοτικότερες υπηρεσίες προσφοράς απ’ όλο το εύρος των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων.

Η GLION Ελλάδος εκτιμά πως υπάρχει άμεση ανάγκη αφενός για μια συστράτευση όλων των εμπλεκομένων στο χώρο του τουρισμού υπέρ της ποιότητας κι αφετέρου για μια ουσιαστική και στενή συνεργασία όλων των φορέων του κλάδου με τον χώρο της εξειδικευμένης τουριστικής εκπαίδευσης.

Ο κλάδος των ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής προσφοράς τόσο σε αριθμό όσο και σε δύναμη και σε αντίθεση με τον ξενοδοχειακό κλάδο παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις σε εξειδικευμένο και καλά εκπαιδευμένο προσωπικό.

«Τα ξενοδοχεία και γενικά τα τουριστικά καταλύματα ανήκουν στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και οι υπηρεσίες αυτές δεν έχουν εμφανή ποσοτικό και ποιοτικό χαρακτήρα. Έτσι υπάρχουν δυσκολίες στην ποιοτική αξιολόγηση των υπηρεσιών αυτών. Η ποιότητα του τουριστικού προϊόντος έτεινε να γίνει λέξη συνώνυμη ή ακόμη και ταυτόσημη με την πολυτέλεια, υποβαθμίζοντας σε μεγάλο βαθμό το ρόλο του ανθρώπινου παράγοντα στην προσφορά» επεσήμανε μεταξύ άλλων στην ομιλία της κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η κυρία Κυριακή Σαπουντζάκη, πρόεδρος του European Center for Tourism Studies (Ευρωπαϊκού Κέντρου Τουριστικών Σπουδών -Ε.Κ.Τ.Σ. – το οποίο εκπροσωπεί την Ελβετική σχολή της GLION στην Ελλάδα).

Η κυρία Σαπουντζάκη επεσήμανε επίσης τόσο το ρόλο της εξειδικευμένης εκπαίδευσης και τις εκπαιδευτικές ανάγκες πολλών επαγγελματικών κλάδων, όσο και την ανάγκη επιμόρφωσης όλων όσοι έρχονται σε άμεση επικοινωνία με τον τουρίστα.

Στο συνέδριο παρευρέθησαν η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά που επεσήμανε την ανάγκη για ποιοτικές υπηρεσίες, ο κ. Γεράσιμος Φωκάς Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο κ. Γιάννης Ευαγγέλου Πρόεδρος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) και άλλες προσωπικότητες της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024