Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών

Εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου με διπλή γραμμή στο Λιανοκλάδι

Θοδωρής Κουμέλης - 08 Μάρτιος 2007, 00:00

Το εργοτάξιο των έργων της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Υψηλών ταχυτήτων του ΟΣΕ στο Λιανοκλάδι (περιοχή Στύρφακα) επισκέφτηκε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος δήλωσε ότι η<...>

επίσκεψη του είχε σαν γνώμονα την επίσπευση των εργασιών για την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. 
«Συνεχίζω τις επισκέψεις και επιθεωρήσεις πολλών εργοταξίων που αφορούν στην ανακαίνιση του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ, σε όλη την επικράτεια. Και το κάνω αυτό για να επισπεύσουμε τις εργασίες και να απορροφήσουμε τα ευρωπαϊκά κονδύλια»,όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λιάπης.

Επεσήμαινε ότι όλα «βαίνουν καλώς» στα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει το Υπουργείο και στη σειρά που έχουν μπει τα πράγματα, ώστε σε λίγα χρόνια να υπάρχει η δυνατότητα για διπλή, ηλεκτροκινούμενη σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων, που θα συνδέει την Πάτρα με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός είπε «Είναι το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει στο σιδηρόδρομο από εποχής Χαρίλαου Τρικούπη. Όλη η Ελλάδα είναι ένα εργοτάξιο καθώς εκσυγχρονίζεται η υποδομή των τρένων, αναβαθμίζονται οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες προς τους πολίτες και ανανεώνεται ο στόλος με σύγχρονα, γρήγορα και ασφαλή τρένα».

«Θέλουμε, με άλλα λόγια, ο ελληνικός σιδηρόδρομος να εκσυγχρονιστεί. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια. Είναι και διαχρονική προσπάθεια η οποία δεν αφορά κόμματα, αλλά το σύνολο του ελληνικού λαού. Είμαι υπερήφανος που ένα μεγάλο μέρος από αυτό το μεγάλο έργο γίνεται επί των ημερών μου στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Και είμαι βέβαιος ότι ο απλός πολίτης αγκαλιάζει συνεχώς, καθημερινά το τρένο, που είναι αξιόπιστο, συνεπές φιλικό προς το περιβάλλον και πάνω απ’ όλα φτηνό και ανταγωνιστικό», συνέχισε ο κ. Λιάπης.

«Σήμερα είδαμε αυτό το έργο, ένα δύσκολο έργο που αφορά σήραγγες, πολλές γέφυρες και με την ολοκλήρωσή του σε τέσσερα χρόνια θα  έχουμε τελειώσει ουσιαστικά όλη τη δύσκολη διαδρομή και θα  συνδέσει την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη.
Και πρέπει να σας πω κάτι σημαντικό όταν ολοκληρωθεί το έργο: Η διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα έχει διάρκεια 3,5 ώρες!
Μεγάλη υπόθεση για τον τόπο μας, για τις εμπορευματικές μεταφορές, μεγάλη υπόθεση και για τους έλληνες ταξιδιώτες»
, κατέληξε ο Υπουργός.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top