Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αναγκαία η θαλάσσια σύνδεση με Ίμβρο, Τένεδο και Τσανάκαλε

Δώρα Σγάρτσου - 13 Μάρτιος 2007, 00:00

Την ανάγκη θαλάσσιας σύνδεσης μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης και Ίμβρου, Τενέδου και Τσανάκαλε υπογράμμισαν αντιπρόσωποι φορέων τους σε συνάντηση που πραγματοποίησαν πριν λίγες μέρες στην Αλεξανδρούπολη, με την συμμετοχή<...>

του υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, και το δήμαρχο της πόλης, κ. Γιώργο Αλεξανδρή.

Όπως ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης “σταδιακά υλοποιούνται οι δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει οι δύο πλευρές με τις επαφές της μικτής διυπουργικής επιτροπής, στην οποία συμμετείχε και ο υφυπουργός Εξωτερικού Εμπορίου της Τουρκίας Τουντσέρ Καγιαλάρ. Σκοπός μιας θαλάσσιας σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης με τις περιοχές αυτές είναι η ανάπτυξη του εμπορίου και του τουρισμού.”Αυτό που περιμένουμε τώρα είναι η έγκριση της τουρκικής πλευράς για να προχωρήσουμε και πρακτικά στην δρομολόγηση της σχετικής σύνδεσης”, εξήγησε ο υφυπουργός.

«Η διασυνοριακότητα των περιοχών μας, δίνει τη δυνατότητα και το πλεονέκτημα της συνεργασίας. Κρατάμε την ιστορική μνήμη, αλλά προχωράμε μπροστά για την ευημερία των πολιτών τους οποίους υπηρετούμε», ανέφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Γιώργος Αλεξανδρής, ευχόμενος να έχει αίσιο τέλος η προσπάθεια της θαλάσσιας σύνδεσης και να ξεπεραστούν τα μικροπροβλήματα που υπάρχουν.

Την επιθυμία του να προχωρήσουν σύντομα οι δύο πλευρές στη δημιουργία της θαλάσσιας σύνδεσης, με στόχο την ανάπτυξη της συνεργασίας των γειτονικών περιοχών, σε οικονομικό, τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο εξέφρασε τέλος ο δήμαρχος της Ίμβρου, κ. Χαλί Ρουστού Αγκά.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top