Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΤουριστικές δαπάνες: Η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος χαμένος από τη γερμανική αγορά

Τουριστικές δαπάνες: Η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος χαμένος από τη γερμανική αγορά

Η τουριστική χρονιά στη Γερμανία ξεκίνησε με έντονη αύξηση των ταξιδιωτικών δαπανών των Γερμανών. Ήδη στους τέσσερις πρώτους μήνες του χρόνου οι Γερμανοί ξόδεψαν 18,1 δισ. γερμανικά μάρκα για τις […]

Η τουριστική χρονιά στη Γερμανία ξεκίνησε με έντονη αύξηση των ταξιδιωτικών δαπανών των Γερμανών. Ήδη στους τέσσερις πρώτους μήνες του χρόνου οι Γερμανοί ξόδεψαν 18,1 δισ. γερμανικά μάρκα για τις διακοπές τους που αναλογεί σε αύξηση 7,1% σε σχέση με το ποσό που ξόδεψαν την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Παράλληλα, σύμφωνα με το δελτίο συναλλαγματικών ισοτιμιών της Deutsche Bundesbank, οι συναλλαγματικές εισροές από τους ξένους επισκέπτες στη Γερμανία αυξήθηκε μόλις κατά 1,7% φτάνοντας τα 6,6 δισ. γερμανικά μάρκα.
Η Αυστρία ηγήθηκε στον κατάλογο των χωρών που προτίμησαν οι γερμανοί για τις διακοπές τους το πρώτο τετράμηνο του 1999, απορροφώντας το περίπου 3,2 δισ. γερμανικά μάρκα (άνοδος 1%). Ακολούθησε η Ισπανία με σημαντική αύξηση 19,5% φτάνοντας τα 2,5 δισ. γερμανικά μάρκα και η Ιταλία η οποία αυξήθηκε κατά 1,7 δισ. γερμανικά μάρκα που αποτελεί άνοδο 6,2%.
Τελικά, ο μεγαλύτερος χαμένος φαίνεται να είναι η Τουρκία<.> η οποία ήδη έχει υποφέρει, για τις αρχές του χρόνου, από μία μείωση της τάξης του 15,3% αφού οι Γερμανοί ξόδεψαν μόλις 227 εκατ. γερμανικά μάρκα.
Όσον αφορά τα συναλλαγματικά έσοδα της Γερμανίας από τον τουρισμό, οι Κάτω Χώρες και η Ελβετία ήταν οι μεγαλύτεροι αιμοδότες με 761 εκατ. γερμανικά μάρκα η κάθε χώρα. Οι Γάλλοι και οι Βρετανοί με τη σειρά τους ξόδεψαν πολύ περισσότερα φέτος απ' ότι την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ οι Ελβετοί και οι Αυστριακοί μείωσαν τα έξοδά τους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024