Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Δήμαρχος Αθηναίων

Νικήτας Κακλαμάνης: Τραυματισμένη η εικόνα της πόλης από τα πρόσφατα επεισόδια

Δώρα Σγάρτσου - 14 Μάρτιος 2007, 00:00

“Για μια ακόμη φορά το κέντρο της Αθήνας αποδείχθηκε ότι ήταν το θύμα σύμφωνα με τον απολογισμό των πρόσφατων επεισοδίων. Η εικόνα της πόλης σε εσωτερικό και διεθνές επίπεδο - τραυματίστηκε. Η εύρυθμη λειτουργία της αναστατώθηκε<...>

για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα”. Ανέφερε χαρακτηριστικά στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Νικήτας Κακλαμάνης.

Δεν μπορεί, πρόσθεσε το κέντρο της πόλης να είναι συνεχώς έρμαιο των καταστροφικών ορέξεων, που καμιά σχέση δεν έχουν με τη Δημοκρατία. Δεν μπορεί η Αθήνα να βρίσκεται υπό καθεστώς ομηρίας ορισμένες ημέρες της εβδομάδας και τις επόμενες να μετρά τις πληγές της”.

Όπως σημείωσε “οφείλουμε να διερευνήσουμε τους τρόπους - που σίγουρα υπάρχουν - προκειμένου να εξασφαλίσουμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της διαμαρτυρίας χωρίς, ωστόσο, να διαταράσσονται οι κανονικοί ρυθμοί και η ανάπτυξη της πόλης”. Για το λόγο αυτό, οι μικρές συγκεντρώσεις και πορείες πρέπει, κατά τον κ. Κακλαμάνη, να γίνονται με τέτοιο τρόπο που να μην εμποδίζουν την ελεύθερη διακίνηση των εργαζομένων και επισκεπτών στην πόλη.

Μιλώντας δε για τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις και πορείες ο δήμαρχος της Αθήνας κάλεσε την Πολιτεία να αναζητήσει τρόπους αποτελεσματικής παρέμβασης, ώστε να μπορεί να διαφυλάττει, να περιφρουρεί και να προστατεύει τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία, την απρόσκοπτη κυκλοφορία των πολιτών και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, την εύρυθμη οικονομική λειτουργία, αλλά και την ίδια την ιστορία της πόλης και τα μνημεία της.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top