Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπιμελητήριο Αργολίδας: Σεμινάρια «ηλεκτρονικού επιχειρείν» για τους επαγγελματίες του τουρισμού

Επιμελητήριο Αργολίδας: Σεμινάρια «ηλεκτρονικού επιχειρείν» για τους επαγγελματίες του τουρισμού

Η πληροφορική και οι νέες τεχνολογίες έχουν μπεί πλέον για τα καλά στη λειτουργία των επιχειρήσεων, αφού οι δυνατότητες που δίνουν είναι πραγματικά «ασύλληπτες». Ειδικά στον τομέα του τουρισμού, «τίποτα […]

Η πληροφορική και οι νέες τεχνολογίες έχουν μπεί πλέον για τα καλά στη λειτουργία των επιχειρήσεων, αφού οι δυνατότητες που δίνουν είναι πραγματικά «ασύλληπτες». Ειδικά στον τομέα του τουρισμού, «τίποτα δεν είναι πλέον όπως παλιά». Όπως δείχνουν<...>παραδείγματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου, ακόμα και μικρές περιφερειακές επιχειρήσεις μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε αυτό που ονομάζουμε «τουριστική βιομηχανία».

Τα ερωτήματα όμως για τον επιχειρηματία που ασχολείται με τον τουρισμό είναι πολλά:

  • Πώς μπορώ να αξιοποιήσω την πληροφορική και το Ίντερνετ για να «απογειώσω» την επιχείρησή μου;
  • Μπορώ να ανοίξω νέες αγορές με το ηλεκτρονικό επιχειρείν;

  • Πώς θα αποφύγω τα λάθη που έκαναν άλλοι πριν από εμένα;
  • Από ποια προγράμματα μπορώ να χρηματοδοτήσω τα πρώτα μου «βήματα» και πώς θα ετοιμάσω τον φάκελο;


Στα ερωτήματα αυτά, τα οποία απηχούν τις πραγματικές ανάγκες τόσο των τουριστικών επιχειρηματιών, όσο και εκείνων που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα, έρχονται να απαντήσουν τα σεμινάρια που οργανώνει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο πλαίσιο του προγράμματος NetForce2006 και συγκεκριμένα της Δράσης 7.3, που υλοποιεί το Επιμελητήριο Αργολίδας.

Τα σεμινάρια απευθύνονται αποκλειστικά στους επιχειρηματίες του τουρισμού που δραστηριοποιούνται οπουδήποτε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και πραγματοποιούνται στις 27, 28 και 29 Μαρτίου 2007 στο Επιμελητήριο Αργολίδας στο `Αργος. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες, μετά το τέλος των σεμιναρίων, λαμβάνουν σχετική βεβαίωση με το κύρος του Ε.Μ.Π.

Ο Φορέας Υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου είναι το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου).

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει αίτηση ή να λάβει περισσότερες πληροφορίες από τα γραφεία NetForce2006 των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και μέσω της ιστοσελίδας του έργου (www.infopeloponnisos.gr).

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024