Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣυνάντηση Αλαβάνου με το Σωματείο συμβασιούχων Ιπταμένων-Φροντιστών των Ολυμπιακών Αερογραμμών
Αλέκος Αλαβάνος - Πρόεδρος ΣΥΝ

Συνάντηση Αλαβάνου με το Σωματείο συμβασιούχων Ιπταμένων-Φροντιστών των Ολυμπιακών Αερογραμμών

Με το Σωματείο συμβασιούχων Ιπταμένων-Φροντιστών των Ολυμπιακών Αερογραμμών συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη ο πρόεδρος του Συνασπισμού, κ. Αλέκος Αλαβάνος, μαζί με τον κ. Κ. Ήσυχο, μέλος της ΚΠΕ του κόμματος. […]

Με το Σωματείο συμβασιούχων Ιπταμένων-Φροντιστών των Ολυμπιακών Αερογραμμών συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη ο πρόεδρος του Συνασπισμού, κ. Αλέκος Αλαβάνος, μαζί με τον κ. Κ. Ήσυχο, μέλος της ΚΠΕ του κόμματος. Στη συνάντηση<...>παρευρέθηκε επίσης το μέλος της διοίκησης του Σωματείου Ιπταμένων Συνοδών-Φροντιστών των Ολυμπιακών Αερογραμμών, κ. Ζ. Τσάβαλος.

Το σωματείο ενημέρωσε λεπτομερώς τον πρόεδρο του ΣΥΝ για την πολύχρονη «εργασιακή αιχμαλωσία» που υφίστανται τα 245 μέλη του, τα οποία εργάζονται συνεχώς τα τελευταία τρία χρόνια χωρίς μια μέρα διακοπή από την εργασία. Το γεγονός αυτό, όπως ανέφεραν, δημιουργεί απαράδεκτες «ταχύτητες εργασίας» στον κλάδο τους, με αποτέλεσμα να παραβιάζεται κάθε εργασιακό και συνταγματικό δεδομένο που στηρίζεται στην ελληνική νομοθεσία και στην κοινοτική οδηγία 99/70 περί μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε: «Ο ΣΥΝ κατηγορηματικά τάσσεται υπέρ της μετατροπής των συγκεκριμένων απαράδοτων συμβάσεων απασχόλησης σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, με πλήρη ισότιμα δικαιώματα, όπως αυτά ισχύουν στο υπόλοιπο μόνιμο προσωπικό της Ο.Α. Δεν θεωρούμε ότι για ακόμη μια φορά οι συμβασιούχοι πρέπει να μετατραπούν σε «δεξαμενή ψηφοθηρίας», σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Για το λόγο αυτό θα πάρουμε κάθε αναγκαία κοινοβουλευτική πρωτοβουλία προκειμένου να δικαιωθούν στην πράξη όλη αυτή η κατηγορία των εργαζομένων στην Ο.Α.».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024