Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Βρυξέλλες: Ναι στην απελευθέρωση των αερομεταφορών

Υπερψήφισαν τη συμφωνία "Ανοιχτών Ουρανών" οι υπουργοί Μεταφορών της Ε.Ε.

Δώρα Σγάρτσου - 23 Μάρτιος 2007, 00:00

Υπερ της συμφωνίας "Ανοιχτών Ουρανών" κατέληξαν χτες στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έπειτα από μακροχρόνιες συζητήσεις και αρκετές αντιδράσεις. Η συμφωνία προβλέπει την απελευθέρωση των αεροπορικών πτήσεων μεταξύ Ε.Ε. και Η.Π.Α. και θα τεθεί σε ισχύ από τις 31 Μαρτίου 2008...

Υπερ της συμφωνίας “Ανοιχτών Ουρανών” κατέληξαν χτες στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έπειτα από μακροχρόνιες συζητήσεις και αρκετές αντιδράσεις. Η συμφωνία προβλέπει την απελευθέρωση των αεροπορικών<...>

πτήσεων μεταξύ Ε.Ε. και Η.Π.Α. και θα τεθεί σε ισχύ από τις 31 Μαρτίου 2008. Αρχικά η ισχύς της συμφωνίας είχε προγραμματισθεί για τον προσεχή Οκτώβριο, αλλά έπειτα από πρόταση της Βρετανίας, που είχε προβάλλει και τις πιο έντονες αντιδράσεις, η τελική ημερομηνία εφαρμογής της μετατέθηκε.

Η συμφωνία «Ανοικτοί ουρανοί» θα υπογραφεί στις 30 Απριλίου, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής Ε.Ε. - Η.Π.Α., που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον και με την εφαρμογή της θα παύσει η ισχύς όλων των διμερών συμφωνιών ανάμεσα σε Η.Π.Α. και χώρες της Ε.Ε., που ισχύουν σήμερα στον τομέα των αερομεταφορών.

Υπέρ της συμφωνίας Ε.Ε. και Η.Π.Α. στον τομέα των αερομεταφορών τοποθέτηθηκε με παρέμβαση του κατά τη συζήτηση της Συνόδου και ο Έλληνας υπουργός Μεταφορών, κ. Μιχάλης Λιάπης. Στόχος ανέφερε είναι η διαμόρφωση μιας μεγάλης αεροπορικής αγοράς μεταξύ Ε.Ε. και Η.Π.Α., από τη δημιουργία της οποίας θα υπάρξει όφελος και για τις δύο πλευρές. Στη μεγάλη αυτή αεροπορική αγορά, στα επόμενα πέντε χρόνια προβλέπεται ότι ο αριθμός των επιβατών θα αυξηθεί κατά 25 – 26 εκατομμύρια και ότι θα δημιουργηθούν, στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, 80.000 νέες θέσεις εργασίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top