Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΒουλγαρία: Καλές εντυπώσεις από τις συναντήσεις στην έκθεση

Βουλγαρία: Καλές εντυπώσεις από τις συναντήσεις στην έκθεση

Η Βουλγαρία συμμετείχε για δεύτερη φορά σαν κράτος στην έκθεση Philoxenia, και φέτος παρουσίασε νέους προορισμούς. Στο περίπτερο της Βουλγαρίας βρέθηκαν αντιπρόσωποι από τουριστικά γραφεία της χώρας, από ενώσεις Ξενοδόχων, […]

Η Βουλγαρία<.> συμμετείχε για δεύτερη φορά σαν κράτος στην έκθεση Philoxenia, και φέτος παρουσίασε<...> νέους προορισμούς. Στο περίπτερο της Βουλγαρίας βρέθηκαν αντιπρόσωποι από τουριστικά γραφεία της χώρας, από ενώσεις Ξενοδόχων, καθώς και η αρμόδια για θέματα τουρισμού υπουργός κ. Mariana Assenova.

Όπως μας δήλωσε η κ. Assenova η έκθεση έχει βαλκανικό χαρακτήρα και αυτό την έχει εντυπωσιάσει, όπως και η παρουσίαση εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Οι περιοχές της Ελλάδας έχουν πολύ ωραία περίπτερα, και οι πράκτορες που βρίσκονται στην Ελλάδα έχουν κάνει μαζί τους επαφές για την ανάπτυξη του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών.

Η ίδια είχε επαφές με τον ΕΟΤ και τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χριστοδουλάκη με τους οποίους κατάληξαν σε συμφωνία για τη δημιουργία μικτής ελληνο-βουλγαρικής επιτροπής στον τομέα του τουρισμού, με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων που εμποδίζουν την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών.

Το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι τουρίστες από την Βουλγαρία προς την Ελλάδα είναι η έκδοση της βίζας, που ουσιαστικά φρενάρει την τουριστική ανάπτυξη μεταξύ των 2 χωρών. Η κ. Assenova ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους Βούλγαρους για επίσκεψη και διακοπές στην χώρα μας.

Σημαντική είναι η επαφή που έγινε κατά τη διάρκεια της έκθεσης μεταξύ ελληνικών, ρουμανικών, και βουλγαρικών τουριστικών γραφείων για τη δημιουργία κοινού πακέτου με στόχο την επίσκεψη Μοναστηριών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η κα Assanova παρέμεινε μέχρι το τέλος της έκθεσης και επισκέφθηκε όλα τα περίπτερα των Περιφερειών έχοντας προσωπικές συναντήσεις με τους υπεύθυνους των τοπικών αναπτυξιακών εταιριών τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024