Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Βουλγαρία: Καλές εντυπώσεις από τις συναντήσεις στην έκθεση

Βίκυ Καραντζαβέλου - 06 Νοέμβριος 2000, 00:00

Η Βουλγαρία<.> συμμετείχε για δεύτερη φορά σαν κράτος στην έκθεση Philoxenia, και φέτος παρουσίασε<...>

νέους προορισμούς. Στο περίπτερο της Βουλγαρίας βρέθηκαν αντιπρόσωποι από τουριστικά γραφεία της χώρας, από ενώσεις Ξενοδόχων, καθώς και η αρμόδια για θέματα τουρισμού υπουργός κ. Mariana Assenova.

Όπως μας δήλωσε η κ. Assenova η έκθεση έχει βαλκανικό χαρακτήρα και αυτό την έχει εντυπωσιάσει, όπως και η παρουσίαση εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Οι περιοχές της Ελλάδας έχουν πολύ ωραία περίπτερα, και οι πράκτορες που βρίσκονται στην Ελλάδα έχουν κάνει μαζί τους επαφές για την ανάπτυξη του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών.

Η ίδια είχε επαφές με τον ΕΟΤ και τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χριστοδουλάκη με τους οποίους κατάληξαν σε συμφωνία για τη δημιουργία μικτής ελληνο-βουλγαρικής επιτροπής στον τομέα του τουρισμού, με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων που εμποδίζουν την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών.

Το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι τουρίστες από την Βουλγαρία προς την Ελλάδα είναι η έκδοση της βίζας, που ουσιαστικά φρενάρει την τουριστική ανάπτυξη μεταξύ των 2 χωρών. Η κ. Assenova ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους Βούλγαρους για επίσκεψη και διακοπές στην χώρα μας.

Σημαντική είναι η επαφή που έγινε κατά τη διάρκεια της έκθεσης μεταξύ ελληνικών, ρουμανικών, και βουλγαρικών τουριστικών γραφείων για τη δημιουργία κοινού πακέτου με στόχο την επίσκεψη Μοναστηριών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η κα Assanova παρέμεινε μέχρι το τέλος της έκθεσης και επισκέφθηκε όλα τα περίπτερα των Περιφερειών έχοντας προσωπικές συναντήσεις με τους υπεύθυνους των τοπικών αναπτυξιακών εταιριών τουρισμού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top