Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί`Ανοιξε ο αρχαιολογικός χώρος στο σταθμό Μοναστηράκι του μετρό
Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ

`Ανοιξε ο αρχαιολογικός χώρος στο σταθμό Μοναστηράκι του μετρό

Ανοιχτός στο επιβατικό κοινό είναι από χτες ο αρχαιολογικός χώρος στο δεύτερο υπόγειο επίπεδο του σταθμού Μοναστηράκι. “Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά έργα της αρχαιότητας, την εγκιβωτισμένη κοίτητου […]

Ανοιχτός στο επιβατικό κοινό είναι από χτες ο αρχαιολογικός χώρος στο δεύτερο υπόγειο επίπεδο του σταθμού Μοναστηράκι. “Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά έργα της αρχαιότητας, την εγκιβωτισμένη κοίτη<...>του αρχαίου Ηριδανού ποταμού, και πλέον οι επιβάτες του μετρό έχουν τη δυνατότητα να την θαυμάσουν από κοντά μαζί με άλλες αρχαιότητες που αναδείχθηκαν ακριβώς στη θέση που βρέθηκαν” δήλωσε σχετικά ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς.

Ο αρχαιολογικός χώρος είναι έκτασης 300 τ.μ. Μία γυάλινη πεζογέφυρα μήκους 24 μέτρων διασχίζει τον αρχαιολογικό χώρο όπου δεσπόζει η θολοσκεπαστή κοίτη του Ηριδανού ποταμού, του οποίου τα νερά ακούγονται ακόμα να ρέουν. Παράλληλα, οι επισκέπτες μπορούν, επίσης, να θαυμάσουν τον αρχαιολογικό χώρο του Σταθμού από το επίπεδο της ομώνυμης πλατείας μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο γυάλινο πλαίσιο.

“Το κέρδος από την κατασκευή των έργων του μετρό στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη είναι”, όπως τόνισε ο κ. Σουφλιάς, “σίγουρα διπλό: ταχύτητα, ασφάλεια, άνεση και αξιοπιστία με το καλύτερο μέσο μαζικής μεταφοράς αλλά και ανεκτίμητη γνώση για την πολιτιστική μας κληρονομιά”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024