Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΘέματα τουρισμού στη 1η επιστημονική διημερίδα του Μ.Π.Σ. Διοίκησης Υπηρεσιών
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Θέματα τουρισμού στη 1η επιστημονική διημερίδα του Μ.Π.Σ. Διοίκησης Υπηρεσιών

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Επιστημονική Διημερίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών(Μ.Π.Σ.) στη Διοίκηση Υπηρεσιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) στο Μαίναλο Αρκαδίαςστα τέλη τρέχοντος Μαρτίου. Στη Διημερίδα συμμετείχαν […]

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Επιστημονική Διημερίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών(Μ.Π.Σ.) στη Διοίκηση Υπηρεσιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) στο Μαίναλο Αρκαδίας<...>στα τέλη τρέχοντος Μαρτίου. Στη Διημερίδα συμμετείχαν 35 φοιτητές της 4ης Σειράς του Προγράμματος, ο Διευθυντής του Μ.Π.Σ. στη Διοίκηση Υπηρεσιών, Καθηγητής κ. Γεώργιος Σιώμκος και ο Καθηγητής κ. Περικλής Λύτρας, διδάσκων μαθημάτων τουρισμού.

Το θέμα της Διημερίδας, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, ήταν: «Εταιρική Επικοινωνία, Τουρισμός και Ναυτιλία: Ο Ρόλος του Συνεδριακού Τουρισμού». Χορηγός της Εκπαιδευτικής Εξόρμησης ήταν ο HAPCO (Hellenic Association of Professional Congress Organizers) και χορηγός Επικοινωνίας η Travel Media Applications, εκδότρια εταιρία της καθημερινής ηλεκτρονικής εφημερίδας Travel Daily News.

Την πρώτη ημέρα, πραγματοποιήθηκε, περιήγηση στο Ναύπλιο, επίσκεψη στο Μπούρτζι, και στο χωριό Κάψια όπου ο Αντινομάρχης και Εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού (Ν.Ε.Τ.) Αρκαδίας κ. Κωνσταντίνος Μυλωνάς ενημέρωσε τους φοιτητές για το Μαίναλο στο ειδικό Κέντρο Ενημέρωσης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Το απόγευμα της πρώτης ημέρας πραγματοποιήθηκαν δύο εκπαιδευτικές συνεδρίες στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων του Δήμου Λεβιδίου (χορηγός η Δημοτική Αρχή) με θέματα «Επικοινωνία & Τουρισμός», και «Επαγγελματικός Τουρισμός: Ταξίδια Κινήτρων, Εκθέσεων και Συνεδρίων» από τους Καθηγητές Γεώργιο Σιώμκο και Περικλή Λύτρα.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη «Διοίκηση Υπηρεσιών» (το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ) και ειδικότερα η κατεύθυνση «Τουρισμός» του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, διαθέτει ένα σημαντικό επιστημονικό και ερευνητικό δυναμικό, άριστη δομή και οργάνωση και φοιτητές που ασχολούνται επιστημονικά με θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος των κλαδικών τουριστικών φορέων, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των επιστημονικών ερευνητικών φορέων του Τουρισμού και της επίσημης Πολιτείας και των φορέων της.

Το πρωί της 2ης ημέρας, πραγματοποιήθηκε η 3η εκπαιδευτική συνεδρία στο Αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τριπόλεως, με θέμα «Ο Ρόλος και η Σημασία των Συνεδρίων για την Εταιρική Επικοινωνία, τον Τουρισμό και τη Ναυτιλία». Στη Συνεδρία παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντινομάρχης Αρκαδίας, κ. Κωνσταντίνος Μυλωνάς, ο Δήμαρχος Τριπόλεως κ. Αλέξανδρος Κοτσιάνης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Δημήτρης Παυλής και ο Πρόεδρος & Δ.Σ. της Π.Α.Ε. «Αστέρας Τρίπολης» κ. Ευάγγελος Κρητικός. Οι παριστάμενοι τοπικοί αυτοδιοικητικοί, οικονομικοί και εμπορικοί παράγοντες αναφέρθηκαν σύντομα στις προσπάθειες που καταβάλουν για την ανάπτυξη στρατηγικών ανάδειξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο Νομό.

Ο κ. Αντινομάρχης παρουσίασε το τουριστικό προϊόν του Νομού Αρκαδίας, ενώ ο αρχιτέκτονας κ. Μιχάλης Παπαϊωάννου παρουσίασε τα σχέδια του υπό κατασκευή Αθλητικού Κέντρου, εγκαταστάσεων και ξενοχοχείου της ΠΑΕ. Στη συνέχεια, οι φοιτητές του Μ.Π.Σ. πραγματοποίησαν εκδρομή στο Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου, ενώ επισκέφτηκαν τη Δημητσάνα, όπου τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Δημητσάνας κ. Αναστάσιος Βλάχος με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Οι δημοτικοί άρχοντες ξενάγησαν του φοιτητές στα Μουσεία Μπαρουτιού και Υδροκίνησης.

Το πρόγραμμα της τρίτης ημέρας περιελάμβανε επίσκεψη στη Φιγάλεια και ξενάγηση στο ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και ξενάγηση στο Ξενοδοχείο Porto-Rio/ Casino από το Διευθυντή κ. Δημήτρη Σαλταπίδα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024