Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Δυσμενείς οι επιπτώσεις για τον κυπριακό τουρισμό

Ανησυχία σε ΣΤΕΚ και ΠΑΣΥΞΕ από τις αυξήσεις στα τέλη αεροδρομίων

Βίκυ Καραντζαβέλου - 27 Μάρτιος 2007, 00:00

Την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια τους για την πρόθεση της εταιρίας Hermes Airports Ltd επιβολής αύξησης στα τέλη αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου από 1 Απριλίου 2007, εξέφρασαν ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ.)...

Την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια τους για την πρόθεση της εταιρίας Hermes Airports Ltd επιβολής αύξησης στα τέλη αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου από 1 Απριλίου 2007, εξέφρασαν ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου<...>

(ΣΤΕΚ) και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ.). Όπως επισημαίνουν: “Η εν λόγω κατακόρυφη αύξηση, εάν τελικά επιβληθεί, θα πλήξει καίρια την ήδη σοβαρά νοσούσα ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος, ενώ θα δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή σε ολόκληρο το φάσμα των εμπλεκομένων στον ευρύτερο τομέα ταξιδίων και τουρισμού της χώρας, δηλαδή τις αεροπορικές εταιρίες, τους τουριστικούς πράκτορες και τους ξενοδόχους, με απρόβλεπτες αλλά σίγουρα δυσμενείς επιπτώσεις στην τουριστική Κύπρο.

Τόσο ο ΣΤΕΚ, όσο και ο ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ., καλεί την Κυβέρνηση να παρέμβει με γνώμονα την εξυπηρέτηση των καλώς νοουμένων συμφερόντων της τουριστικής βιομηχανίας, που είναι η ατμομηχανή και το βασικό υπόβαθρο της Κυπριακής οικονομίας, για τη μη υλοποίηση οποιασδήποτε πρόσθετης επιβάρυνσης, η οποία στις σημερινές δυσμενείς συνθήκες κρίνεται όχι μόνο εντελώς αδικαιολόγητη, αλλά και καταστρεπτική για τον τουρισμό και κατ’ επέκταση για την οικονομία του τόπου.

Κατά τον ΣΤΕΚ και τον ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ. οποιαδήποτε λελογισμένη αύξηση θα δικαιολογείται μόνο μετά την περάτωση και λειτουργία των νέων σύγχρονων αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου περί τα τέλη του 2009 και 2008 αντίστοιχα ή με την ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών στα υφιστάμενα αεροδρόμια”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top