Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εξαγορά της LTU από την Air Berlin

Αναταράξεις στην γερμανική αεροπορική βιομηχανία

Δώρα Σγάρτσου - 28 Μάρτιος 2007, 00:00

Την εξαγορά της γερμανικής εταιρίας τσάρτερ LTU ανακοίνωσε χτες η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Air Berlin έναντι 140 εκατ. ευρώ (187 εκατ. δολαρίων), με απώτερο στόχο την επέκταση του δικτύου της στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, όπου είναι η έδρα της LTU...

Την εξαγορά της γερμανικής εταιρίας τσάρτερ LTU ανακοίνωσε χτες η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Air Berlin έναντι 140 εκατ. ευρώ (187 εκατ. δολαρίων), με απώτερο στόχο την επέκταση του δικτύου της<...>

στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, όπου είναι η έδρα της LTU. Παράλληλα με την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της LTU, η βερολινέζικη εταιρία ανέλαβε και τις οικονομικές υποχρεώσεις της δεύτερης, που αγγίζουν τα 190-200 εκατ. ευρώ.

“Η απόκτηση της LTU θα επιτρέψει στην Air Berlin την εκτέλεση πτήσεων σε μακρινούς προορισμούς” σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Air Berlin, κ. Joachim Hunold. Σημειώνεται πως η LTU θα παραμείνει νομικά ανεξάρτητη εντός της Air Berlin, ενώ τα δρομολόγια της LTU στην ευρωπαϊκή αγορά θα ενταχθούν στο δίκτυο της Air Berlin, εμπλουτίζοντας το περαιτέρω.

Ταυτόχρονα με την εξαγορά της LTU, η Air Berlin ανακοίνωσε χτες και τη συνεργασία της από την αρχή της καλοκαιρινής περιόδου 2007/2008 για τπήσεις κοινών κωδικών με την αεροπορική εταιρία Condor, που ανήκει στον ταξιδιωτικό όμιλο Thomas Cook. Η συνεργασία με την Condor θα αντικαταστήσει την υφιστάμενη συνεργασία με την αεροπορική της TUI AG, TUIfly.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, η Air Berlin προτίθεται να αποκτήσει σύντομα και το 49% μετοχών της ελβετικής αεροπορικής εταιρίας Belair Airlines.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top