Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Βουλευτές Κ.Κ.Ε.

Ενημέρωση για τις θυγατρικές των Ολυμπιακών Αερογραμμών ζήτησαν Κανέλλη και Σκυλλάκος

Βίκυ Καραντζαβέλου - 29 Μάρτιος 2007, 00:00

Την παρέμβαση του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλη Λιάπη, για το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την σύσταση θυγατρικών εταιριών των Ολυμπιακών Αερογραμμών ζήτησαν σε χτεσινή ερώτηση τους οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε. κυρία Λ. Κανέλλη και k. Αντ. Σκυλλάκος...

Την παρέμβαση του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλη Λιάπη, για το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την σύσταση θυγατρικών εταιριών των Ολυμπιακών Αερογραμμών ζήτησαν σε χτεσινή ερώτηση τους οι<...>

βουλευτές του Κ.Κ.Ε. κυρία Λ. Κανέλλη και k. Αντ. Σκυλλάκος.

Όπως εξήγησαν οι βουλευτές: «Στα πλαίσια της απελευθέρωσης της αγοράς των αερογραμμών, προωθείται και η ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Για το λόγο αυτό προωθούνται κατά καιρούς μέτρα όπως ο τεμαχισμός του Ομίλου, οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και η εντατικοποίηση της εργασίας, η απαξίωση και η συρρίκνωση του πτητικού έργου, προς όφελος του εγχώριου αλλά και ξένων ανταγωνιστριών εταιριών. Μόνο για τη θερινή περίοδο καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις σε αεροπλάνα και προσωπικό εδάφους.»

«Όπως προκύπτει από στοιχεία της βάσης δεδομένων του Amadeus από το Φλεβάρη του 2006 έχουν περάσει υπό τον έλεγχο της νέας εταιρίας των Ολυμπιακών Αερογραμμών, μια σειρά θυγατρικές εταιρίες οι οποίες ανήκαν στην «παλιά» εταιρία, την Ολυμπιακή Αεροπορία, όπως η Galileo Hellas S.A., η Olympic Fuel Company S.A.. Από το Γενάρη του 2007 δημιουργήθηκαν με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, τρεις νέες εταιρίες, η Olympic Air Cruises Limited, η Olympic Airways Limited και η Olympic Aviation Limited», επεσήμαναν οι βουλευτές.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός ερωτήθηκε εάν τα παραπάνω ισχύουν για ποιο λόγο δημιουργήθηκαν οι νέες εταιρίες και αν λειτουργούν, ποιοι είναι οι στόχοι αυτών των εταιριών, με βάση το καταστατικό τους και σε ποιόν γενικότερο σχεδιασμό εντάσσονται.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top